European marketplace operator

5 januari 2023

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

Groeiondernemer gezocht met sterke affiniteit met internationale E-commerce operatie.

Deze onderneming heeft een infrastructuur ontwikkeld voor e-commerce merken om internationaal te verkopen via Marketplaces. Het bedrijf is actief op Europees niveau in de marketplace/Amazon industrie, als full service operator. Hun ‘Gateway to EU’ businessmodel is schaalbaar en met gezonde marge.

Het bedrijf heeft een bedreven internationaal managementteam met warehouse locatie in Nederland en een kantoor in Toscane, Italie. Er werken reeds 17 FTE’s bij de onderneming. Het bedrijf is opgericht door een pur-sang pionier en sales gedreven ondernemer met ruim 10 jaar ervaring in de internationale marketplace industrie. Sinds lancering in 2018 is het bedrijf gegroeid met +1500% tot 2021 met 5mln omzet.  

2022 is de groei gestabiliseerd en ervaart het groeiuitdagingen vanuit financieel en operationeel management. Gezocht is een ervaren ondernemer met expertise in blitzscaling. Om het bedrijf van startup naar scale-up te brengen, winstgevendheid te waarborgen, en te groeien van 17FTE naar 100FTE.  Doelstelling is een exit in periode van 2-5 jaar. Het bedrijf is al regelmatig benaderd voor een overname. De waarderingen nemen snel toe bij volgende groeifases.

Het probleem: Merken van elke omvang hebben problemen met het verwezenlijken van een prominente positie binnen Amazon Europa. Het vereist veel en verscheiden operationele taken door de mate van de complexiteit van de regio om een prominente positie binnen Amazon Europa te verwezenlijken.

De oplossing: Een gedesignd Amazon-infrastructuur oplossing met 30fte op pan-Europees niveau voor de kosten van slechts 1fte.

 

Business model:

Maandelijkse retainer + success fee + markup op warehouse activiteiten.

Het bedrijf is schaalbaar door langdurige retainer contracten, financiële buffer doordat het bedrijf als merchant of records werkt, en geen voorraadrisico’s heeft.

Het bedrijf is gelanceerd als handelspartner en werkte tot 2021 op basis van marge op de omzet. Sinds Q1 2022 acteert het bedrijf als service provider en berekenen ze een maandelijkse retainer + success fee.

 

Type klant:

B2B

 

Gewenst type Co-founder / Partner:

Operationeel, strategisch en financieel onderlegd.

 

Verwachtingen van een nieuwe co-founder/partner:

Ervaring in het schalen van bedrijven met als doelstelling een exit.

Idealiter met ervaring in Ecommerce, digitale marketing en/of warehouse, logistieke expertise. 

De huidige CEO wil zich richten op groei in de rol van Director Business Development.

Een eventuele strategische samenwerking met een logistieke/Ecommerce partner is ook mogelijk.

 

USP’s:

Blue ocean markt. Ruim 1.9 miljoen bedrijven die gezamenlijk +1miljard omzet per dag via Amazon genereren, maar slechts <2% verkoopt op Europees niveau vanwege de complexiteit. 25.000 bedrijven per week melden zich aan bij Amazon om te verkopen en dan herkennen ze de complexiteit van Amazon.

Dit bedrijf lost dit op en heeft dan ook een luxepositie qua doelgroep gezien er weinig andere bedrijven deze service aanbieden. Door deze luxepositie en de volledige service hebben ze goede marges.

Het bedrijf heeft potentieel om snel naar 8 en zelfs 9 cijfers omzet te groeien. Vanwege de unieke expertise en positie, is het bedrijf een strategische partner geworden voor Amazon.

Internationale naamsbekendheid in de industrie neemt rap toe. Doelstelling is om Europese marktleider te worden.

 

Investering:

<250.000 EUR

 

Sector:

Groothandel, E-Commerce, Saas, B2B software, warehouse

 

Bedrijfsfase:

Startup naar scale-up

 

Aantal founders:

1

 

Aantal huidige werknemers:

17

 

Overige relevante informatie:

Het team is gevestigd in Toscane, omdat het personeel uit heel Europa aantrekt en dit is een aantrekkelijke locatie. Doelstelling is om in Nederland ook een kantoor te openen voor warehouse management, finance en accountmanagement. In Italië blijft het team verantwoordelijk voor digitale marketing en project management. De ondernemer zal het eerste jaar met regelmaat in Italië werken.

Videopitch bekijken

 

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code