De toekomst van high-tech agricultuur

7 juli 2023

Benodigd kapitaal

€ 2.500.000,-

Maandelijkse omzet

€5.000,-

Minimale ticketsize

€ 100.000,-

Sector(en)

Agri, Food

Wij zijn een toonaangevend Nederlands bedrijf dat zich richt op duurzame voedselproductie in indoor vertical farms. Wij bieden innovatieve oplossingen toe gewijd aan duurzame voedselproductie.

We zijn in 2021 gestart en hebben voor verschillende (potentiële) klanten succesvol diverse commerciële testen en R&D gedaan om zo de ideale balans te vinden tussen technologie en agronomie om ons assortiment van verse en gezonde producten te optimaliseren en aan de hoogste wensen van deze klanten te laten voldoen.

We zijn ervan overtuigd dat onze unieke strategie in de indoor vertical farming markt een positieve impact kan creëren, en we zijn actief op zoek naar financiering om ons bedrijf naar nieuwe hoogtes te brengen.

Ons team van ervaren professionals heeft hard gewerkt om onze oplossingen, zowel qua techniek als de plantenrecepten, te perfectioneren, en we zijn ervan overtuigd dat onze presentatie het enorme potentieel van ons bedrijf zal laten zien.

Onze innovatieve benadering van duurzame en lokale productie van verse, natuurlijke en gezonde voeding heeft al interesse gewekt bij marktleiders. We hebben meerdere LOI´s getekend voor meerdere farms in verschillende landen. Deze investeringsronde legt de basis van de verdere expansie.

Wij bieden investeringsmogelijkheden in zowel eigen vermogen (equity) als vreemd vermogen (debt), zodat er flexibele investeringsopties zijn die aansluiten bij individuele voorkeuren.

Business model:

Onze klanten zijn actief in de voedingsbranche, retail, horeca of catering.

Wij voorzien deze klanten met een hoogwaardig, ultra-vers en lokaal geteelde groenten, kruiden en fruit. Wij leveren direct vanuit onze farms aan deze klanten zonder tussenkomst van verschillende schakels in de supply chain. Hierdoor kunnen wij 365 dagen per jaar de meest verse en gezonde producten leveren, zonder invloed van seizoenen of weersomstandigheden.

USP’s:

  1. Duurzame voedselproductie: wij zijn toegewijd aan duurzame voedselproductie door middel van indoor farming. Onze innovatieve benadering minimaliseert waterverbruik, vermindert het gebruik van pesticiden en zorgt voor lokaal geteeld, vers en gezond voedsel.
  2. Lokaal geproduceerde voeding: Door onze indoor farming faciliteiten kunnen we voedsel lokaal produceren, dicht bij de consumenten. Dit minimaliseert transportafstanden, vermindert de ecologische voetafdruk en bevordert de lokale economie.
  3. Kwaliteit en smaak: We streven naar uitmuntendheid in de kwaliteit en smaak van onze producten. Onze geavanceerde teeltmethoden stellen ons in staat om de ideale omstandigheden te creëren voor plantengroei, wat resulteert in voedzame, smaakvolle en verse oogsten.

Investeringsbehoefte:

De via deze investeringsronde van €2,500,000 opgehaalde fondsen zullen strategisch worden toegewezen om onze groeiplannen in Venlo, Nederland, te bevorderen en daarmee de basis teleggen voor internationale expansie.

Een deel zal worden besteed aan de verwerving en uitbreiding van onze huidige R&D-faciliteiten. Tegelijkertijd zullen we onze campus uitbreiden en de ontwikkeling van een geavanceerde, volledig geautomatiseerde commerciële verticale farm financieren, die het toppunt van landbouwtechnologie vertegenwoordigt. Bovendien hebben we verstandig rekening gehouden met een budget om te voldoen aan onze werkkapitaalbehoeften, evenals om voortdurende R&D inspanningen en essentiële ontwikkelingskosten te financieren.

De investering is als volgt opgebouwd (in euros):

  • Commerciële groeiruimte: 2,596,000
  • R&D ruimte: 500,000
  • Separate aeroponics cel: 99,000
  • R&D budget: 150,000
  • Werkkapitaal: 634,000
  • MINUS Subsidie provincie: 1,479,000
  • Netto investering: 2,500,000

Wij bieden zowel debt als equity mogelijkheden (of een hybride vorm, indien gewenst).

Ervaring founder(s):

Verticale landbouwexpertise: Wij hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van verticale landbouw. Onze experts hebben geavanceerde systemen en technologieën ontwikkeld die optimale groei- en oogstomstandigheden bieden voor gewassen, ongeacht het seizoen.

Overige relevante informatie:

Onze eerste farm is tot op heden volledig gebruikt voor R&D. Het aan te trekken kapitaal zal ons in staat stellen om de bestaande faciliteiten uit te breiden en tot commerciële productie over te gaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B

Sector(en):

Agri, Food

Bedrijfsfase:

Early-Growth

Aantal huidige werknemers:

6

Aantal founders:

1

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Incubator-Accelerator, Strategische-Investeerder

Benodigd kapitaal:

€ 2.500.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€ 1.000.000,-

Minimale ticketsize:

€ 100.000,-

Maandelijkse omzet:

€5.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€ 700.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€ 3.000.000,-

Maandelijkse kosten:

€75.000,-

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code