Geautomatiseerde handelsalgoritmes op crypto

11 mei 2022

Dit innovatieve fintech bedrijf is opgericht vanuit de behoefte van (crypto) traders. Dit bedrijf helpt crypto traders om trading strategieën te kunnen aanbieden in de markt zonder alle andere randzaken. Ze hebben een open-source tool ontwikkeld voor het backtesten van trading strategieën en deze met een commerciële licentie beschermd. De openbare versie kan niet live gebruikt worden door een gebruiker, wel door het bedrijf zelf. Een crypto trader kan eigen strategieën in de online tool aanleveren. Vervolgens helpt dit bedrijf de strategie omvormen tot een algoritme(s) en de strategie te optimaliseren, uitvoeren en commercialiseren. Op deze manier kunnen bedrijven en particulieren gemakkelijk hun tradings strategieën automatiseren en succesvol implementeren.

Dit eigen gebouwde platform, gemaakt op verzoek van klanten, maakt het mogelijk om meerdere geautomatiseerde trading algoritmes of bots tegelijk te gebruiken in een gebruikers crypto account. Hun systeem werkt met elke grote broker/exchange in de crypto markt. Andere markten staan op de roadmap voor de toekomst. De algoritmes, en combinaties hiervan, kunnen hiernaast ook aangeboden worden op andere crypto platformen. Door de complexe infrastructuur kunnen meerdere algoritmes op een innovatieve wijze gecentraliseerd worden naar meerdere ontvangers in diverse combinaties.

Hiernaast is op verzoek van een andere partner een B2B oplossing ontwikkeld die het bedrijf aan het uitrollen is. Bedrijven kunnen algoritmes en portfolios afnemen om aan klanten aan te bieden, ofwel met eigen branding (white-label) ofwel met gezamenlijke branding van het bedrijf. Er zijn al getekende deals voor dit product en het staat klaar om opgeschaald te worden.

Het bedrijf bestaat sinds begin 2021. Op dit moment is er al €249.000 aan funding opgehaald en in April is er rond de €60 miljoen aan trading volume gedraaid. Er is meer dan €150.000 aan omzet gedraaid. De investering wordt gebruikt voor het verder bouwen van de infrastructuur, het in de markt brengen van de producten en het starten en opschalen van marketing campagnes.

Business Model:

Performance fee op winst, management fee op totaal vermogen en transactie fee. Dit geldt voor zowel de B2B als B2C klanten.

Type klant:

B2B & B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capital

USP’s:

Alles behalve strategie ontwikkeling uit handen nemen voor makers van algoritmes. Een leger aan algoritmes tegelijk in iemands eigen account laten draaien met controle over eigen geld (en niet bij de startup) voor investeerders. Een B2B oplossing die geen andere partij aanbiedt.

Benodigd Kapitaal:

€500.000,-

Investeringsbehoefte:

€150.000,- voor sales/marketing

€150.000,- voor development

€200.000,- voor doorbetaling huidige team

Sector:

ICT, Zakelijke dienstverlening, Fintech, Blockchain, Crypto, B2C software, B2B software

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

10 FTE

Maandelijkse bruto omzet (huidig):

€22.000,-

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€50.000,- + per maand

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€200.000,- + per maand

Huidige maandelijkse kosten:

€35.000,-

Reeds opgehaalde financiering:

Totale opgehaalde funding is €249.000,-.

€50.000 is afkomstig van een algoritme trading partij en €199.000 vanuit crowdfunding.

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Investeren in Bedrijven in Alkmaar

Investeren in Bedrijven in Alkmaar

Investeren in Bedrijven in Alkmaar Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te verbinden met een organisatie die op zoek is naar de volgende stap binnen hun organisatie kunnen wij samen bedrijven laten groeien. Iedere match is...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Investeren in Bedrijven in Emmen

Investeren in Bedrijven in Emmen

Investeren in Bedrijven in Emmen Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works