Geautomatiseerde handelsalgoritmes op crypto

11 mei 2022

Dit innovatieve fintech bedrijf is opgericht vanuit de behoefte van (crypto) traders.

Het bedrijf bestaat sinds begin 2021. Op dit moment is er al €249.000 aan funding opgehaald en in April 2022 is er rond de €60 miljoen aan trading volume gedraaid. Er is meer dan €150.000 aan omzet behaald.

Dit bedrijf helpt crypto traders om trading strategieën te kunnen aanbieden in de markt zonder alle andere randzaken. Ze hebben een open-source tool ontwikkeld voor het backtesten van trading strategieën en deze met een commerciële licentie beschermd. Hiernaast heeft het bedrijf geen last van de regelgevingen rondom crypto’s omdat ze zelf geen crypto’s beheren of houden.

De openbare versie kan niet live gebruikt worden door een gebruiker, wel door het bedrijf zelf. Een crypto trader kan eigen strategieën in de online tool aanleveren. Vervolgens helpt dit bedrijf de strategie omvormen tot een algoritme(s) en de strategie te optimaliseren, uitvoeren en commercialiseren. Op deze manier kunnen bedrijven en particulieren gemakkelijk hun tradings strategieën automatiseren en succesvol implementeren.

Dit eigen gebouwde platform, gemaakt op verzoek van klanten, maakt het mogelijk om meerdere geautomatiseerde trading algoritmes of bots tegelijk te gebruiken in een gebruikers crypto account.

Het systeem werkt met elke grote broker/exchange in de crypto markt. Andere markten staan op de roadmap voor de toekomst. De algoritmes, en combinaties hiervan, kunnen hiernaast ook aangeboden worden op andere crypto platformen. Door de complexe infrastructuur kunnen meerdere algoritmes op een innovatieve wijze gecentraliseerd worden naar meerdere ontvangers in diverse combinaties.

Hiernaast is op verzoek van een andere partner een B2B oplossing ontwikkeld die het bedrijf aan het uitrollen is. Bedrijven kunnen algoritmes en portfolios afnemen om aan klanten aan te bieden, ofwel met eigen branding (white-label) ofwel met gezamenlijke branding van het bedrijf. Er zijn al getekende deals voor dit product en het staat klaar om opgeschaald te worden.

De investering wordt gebruikt voor het verder bouwen van de infrastructuur, het in de markt brengen van de producten en het starten en opschalen van marketing campagnes.

Business Model:

Performance fee op winst, management fee op totaal vermogen en transactie fee. Dit geldt voor zowel de B2B als B2C klanten.

Type klant:

B2B & B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capital

USP’s:

Alles behalve strategie ontwikkeling uit handen nemen voor makers van algoritmes. Een leger aan algoritmes tegelijk in iemands eigen account laten draaien met controle over eigen geld (en niet bij de startup) voor investeerders. Een B2B oplossing die geen andere partij aanbiedt.

Benodigd Kapitaal:

€500.000,-

Investeringsbehoefte:

€150.000,- voor sales/marketing

€150.000,- voor development

€200.000,- voor werkkapitaal

Sector:

ICT, Zakelijke dienstverlening, Fintech, Blockchain, Crypto, B2C software, B2B software

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

10 FTE

Maandelijkse bruto omzet (huidig):

€22.000,-

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€50.000,- + per maand

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€200.000,- + per maand

Huidige maandelijkse kosten:

€35.000,-

Reeds opgehaalde financiering:

Totale opgehaalde funding is €249.000,-.

€50.000 is afkomstig van een algoritme trading partij en €199.000 vanuit crowdfunding.

Overige relevante informatie:

De deals die de startup nu heeft met zijn klanten en live heeft staan blijven in de toekomst omzet opleveren.

Videopitch bekijken

 

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

Innovatief farming concept

Innovatief farming concept

Dit concept is opgericht vanuit de visie dat de voedselketen helemaal anders ingericht moet worden. Nu wordt voedsel...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code