Geautomatiseerde handelsalgoritmes op Crypto

15 september 2021

Beschrijving onderneming:

Deze Fintech startup helpt met maken, automatiseren en optimaliseren van geautomatiseerde crypto handelsalgoritmes. Deze bieden zij als robots aan op partner-platformen en via een eigen copy trading platform zodat iedereen hier binnen enkele minuten in kan investeren.

Deze startup creëert een platform waar iedereen gemakkelijk algoritmen kan maken, ook wel trading bots genoemd. De algoritmes worden gecontroleerd en geoptimaliseerd met onder meer machine learning technieken. Er kan dan geïnvesteerd worden via deze bots, die traden op jouw account. Bovendien draaien deze bots volledig op en door hun snelgroeiende platform.

De startup ziet dat er een hoge drempel is om te traden met algoritmes en dat dit voor de meeste mensen niet toegankelijk is. Algoritmes kunnen beter strategieën kunnen bepalen dan personen en sneller handelen. Daarbij handelen deze 24/7 door. De meeste handelaren die met algoritmes willen handelen missen de tijd en kennis om dit te integreren en te gebruiken op grote schaal. De oplossing die deze startup biedt voor dit probleem is een open source framework waarmee traders hun strategie gemakkelijk kunnen automatiseren. Zo kan een trade bot in minuten worden opgezet. Deze startup houdt de software up-to-date. Zo kunnen traders en investeerders genieten van de gemakkelijkste en top tier trading bots. 

De onderneming heeft ook een partnership met Bitvavo. Zo kunnen ze hun service aanbieden bij een groter publiek. Mensen die via het bedrijf een account aanmaken krijgen korting op de performance fee die de startup rekent. Dit gaat hun extra opbrengsten genereren in de vorm van kickback fees op de trades die gedaan worden. Daarnaast heeft het bedrijf een nauwe samenwerking met het bots.io platform die recentelijk heeft aangekondigd dat ze 13 miljoen hebben opgehaald.

De startup bestaat sinds januari 2021 en de visie van deze startup is dat traders alleen maar bezig hoeven te zijn met het ontwikkelen van een strategie. Het platform waar anderen in deze strategieën kunnen investeren, wordt de volgende stap voor de snelgroeiende Amsterdamse start-up. Dit maakt de algoritmes toegankelijk voor iedereen die hierin wilt investeren, simpelweg met een paar drukken op de knop. De startup heeft op dit moment al €16 miljoen vermogen in beheer met de huidige bots die al live draaien.

 

Business Model:

Performance fee op winst en transactie fee.

 

Type klant:

B2B & B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor

USP’s:

Alles behalve strategie ontwikkeling uit handen nemen voor creators. Een leger aan algoritmes tegelijk in iemands eigen account laten draaien met controle over eigen geld (en niet bij de startup).

 

Benodigd Kapitaal:

€50.000,- á €100.000,- (Totaal €150.000,- tot €200.000,-, al €100.000,- opgehaald)

 

Investeringsbehoefte:

1FTE sales/marketing, 1FTE development, langere doorbetaling huidige team (9 pers, ~6FTE).

 

Sector:

ICT, Zakelijke dienstverlening en Fintech

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

5-25

Maandelijkse bruto omzet (huidig):

€22.000,-

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€40.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€80.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€12.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€100.000,- opgehaald in een seed funding ronde.

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest