Goede kwaliteitswijn in mooie design blik

6 juli 2023

Benodigd kapitaal

€30.000,-

Maandelijkse omzet

€0,-

Minimale ticketsize

€0,-

Sector(en)

Food, Horeca, Overig

In mei 2021 is het bedrijf overgenomen voor €4.000,- door de ondernemer die potentie ziet in het product, het concept en het op de juiste manier op de markt wil brengen. De onderneming is een bedrijf dat goede kwaliteit wijn in blik verkoopt en heeft de rechtsvorm B.V.. Om de productie op te starten is er een startkapitaal nodig van €30k. Er is een officiële overeenkomst, privacyverklaring en algemene voorwaarden opgesteld door een jurist voor de onderneming.

Het bedrijf richt zich voornamelijk op millennials, die nieuwe producten makkelijk adopteren en veel actief zijn op social media. De wijnmarkt is aan het ontwikkelen en accepteert dat wijn niet alleen uit een fles hoeft te komen. Wijn in blik heeft voordelen, zoals het behouden van de smaak door de speciale coating aan de binnenkant, de mogelijkheid om het makkelijk mee te nemen en snel te koelen, en de blikken zijn 100% recyclebaar. Er wordt minder wijn weggegooid in vergelijking met een fles. In andere landen, zoals Amerika, Zuid-Afrika, Engeland en Australië, is wijn in blik al een norm geworden. De onderneming heeft als missie om wijn in blik een norm te laten worden in Nederland en wil in de toekomst ook internationaal gaan.

De onderneming richt zich in eerste instantie op de touringcar-, festival- en sportverenigingsmarkt, waar wijn-uit-blik kansen biedt omdat deze markt nog niet betreden is. Touringcars mogen geen wijn uit flessen verkopen i.v.m. wetgeving en wijn-uit-blik biedt daarom een uitkomst. Festivals en sportverenigingen hebben voordelen bij het schenken van drank uit blikjes, zoals minder kans op ongevallen door scherven en de duurzaamheid en comfortfactor van blikjes. Sportverenigingen hebben daarnaast ook voordelen zoals festivals en mogen men met een blikje langs de kant staan of op de tribune zitten tijdens de wedstrijd.

De onderneming heeft een samenwerking aangegaan met een wijnmaker die bekend staat om het maken van heerlijke wijnen van goede kwaliteit. Deze wijnproducent koopt hun druiven in bij de beste wijnboeren in Europa en mixt deze om verschillende smaken aan te bieden. Het bedrijf heeft veel ervaring en weet precies welke druiven met elkaar gemixt moeten worden om tot een heerlijke wijn te komen. Enkele restaurants met een Michelin-ster en KLM behoren tot de klanten van deze wijnproducent. De wijn waarmee de onderneming gaat beginnen is een blend van Verdejo, Sauvignon Blanc en Pinot Blanc uit 2021 en zal in een blik van 250 ml worden verkocht. Om de blikken te laten produceren, moeten er minimaal 10.000 blikken worden afgevuld. De eerste 200 blikken zullen worden weggegeven aan bestaande organisaties om kennis te maken met de blik, de wijn en de onderneming.

Business model:

Inkoopprijs gebaseerd op de minimale afname van 10.000 stuks van het product: €1,17

 • Verkoop via webshop €3,35
 • Verkoop 50 – 2500 €1,47
 • Verkoop 2501 – 7000 €1,37
 • Verkoop 7001 – 10.000 €1,27

USP’s:

De onderneming onderscheidt zich van andere wijnbedrijven door het feit dat zij wijn verkopen in blik. Dit is een relatief nieuw concept in Nederland en biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele wijnflessen. Zo behoudt de wijn in blik zijn smaak beter door de speciale coating aan de binnenkant van het blik, is het makkelijker mee te nemen en snel te koelen, en zijn de blikken 100% recyclebaar. Ook wordt er minder wijn weggegooid in vergelijking met een fles.

Investeringsbehoefte:

Eenmalige investeringskosten: Per blik Totaal o.b.v. 10.000

 • Productie blikken €0,18 €1.800,-
 • Productie deksels €0,06 €600,-
 • Wijn €0,77 €1.925,-
 • Inblikken €0,36 €3.600,-
 • Artwork Development   €1.500,-
 • LME   €2.280,-
 • Visite kaartjes   €35,- (500 stuks)
 • Website + domeinnaam   €9.600
 • Totaal:   €21.340,-

Maandelijkse kosten:

 • Boekhouding   €125,-
 • Opslag Canlab   €160- (na 6 maanden)
 • Totaal:   €285,-

Overige kosten:

 • Transport wijn   €200,- gem. per transport
 • Verpakkingen   €820,- per 1000 dozen
 • Totaal:   €1.020,-

Ervaring founder(s):

Deze startende ondernemer staat sinds 2,5 jaar geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en heeft nog geen persoonlijke ervaring in de wijnsector. Zijn/haar kennis op dit gebied is nog beperkt. Echter, door een samenwerking aan te gaan met een partij waarvan de medewerkers gemiddeld 10 jaar ervaring hebben in de wijnindustrie, heeft de ondernemer toegang tot diepgaande kennis en ervaring omtrent de fijnere details van deze markt. Dit zal een gunstige impact hebben op de professionele ontwikkeling van de ondernemer, en zijn/haar kennis en inzicht in de wijnindustrie en de markt waarin de onderneming actief zal zijn, aanzienlijk vergroten. De ondernemer bezit bovendien de volgende competenties: ondernemerschap, doorzettingsvermogen, probleemoplossend denken, een helikopterperspectief, en sociale vaardigheden.

Overige relevante informatie:

De ondernemer heeft geen investering/ startkapitaal ontvangen voor de onderneming.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B en B2C

Sector(en):

Food, Horeca, Overig

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal huidige werknemers:

0

Aantal founders:

1

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Strategische investeerder

Benodigd kapitaal:

€30.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€0,-

Minimale ticketsize:

€0,-

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€11.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€30.000,-

Maandelijkse kosten:

€0,-

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code