Hét lidmaatschap op premium boxershorts

17 december 2021

Beschrijving onderneming:

Deze startup is de enige partij in Nederland die wijde boxershorts in abonnementsvorm aanbiedt. De premium kwaliteit boxers, top service en goede prijs-kwaliteit zijn een succes. Eind december 2021 zijn er in totaal 9000 boxers verkocht en zijn er ongeveer 1200 actieve leden.

Fysieke winkels zullen grotendeels verdwijnen in de toekomst en mannen lopen vaak in oude en versleten boxershorts. Members van deze startup service krijgen maandelijks een gloednieuwe boxer in hun brievenbus. Een abonnementsvorm op boxershorts heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, honderdduizenden mannen in Nederland die strakke boxershorts dragen hebben een abonnement bij On That Ass (andere boxershort uitgever). Deze startup onderscheidt zich van andere merken zoals On That Ass door te focussen op een niche markt. Zij verkopen enkel wijde boxershorts (doelgroep = 1,2 miljoen mannen in NL) en zullen vanaf februari, in plaats van klassieke prints, elke maand een spiksplinternieuw design leveren aan haar leden. De startup sluit met hun strategie naadloos aan op de veranderende textielmarkt.

Het proces is volledig geautomatiseerd door één van de founders en de distributie wordt gedaan door een sociale werkplaats. Er zijn 3 aandeelhouders en alle competenties zijn in-house. De onderneming heeft een kapitaalintensief groeimodel door de eenmalige investering in nieuwe leden en zoekt daarom nieuwe financiering.

 

Business Model:

Het online aanbieden van abonnementen op wijde boxershorts. De eerste boxer is gratis, daarna €13,99 per maand. Members kunnen zelf hun frequentie aanpassen (bijv. naar elke 3 maanden) of een paar maanden pauzeren. In het eerste jaar nemen consumenten gemiddeld al 4,5 boxers af.
 

Type klant:

B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor en/of Venture Capitalist

 

USP’s:

1. 1e boxer gratis

2. Premium Kwaliteit uit Turkije

3. Elke maand een nieuw design

4. Gratis circulaire dienst (halen oud textiel op)

5. Nooit meer naar de winkel

 

 

Benodigd Kapitaal:

€100.000,- tot €150.000,-
 

Investeringsbehoefte:

– 50% Voorraad: voor het financieren en vergroten van de voorraad door het groeiende klantenbestand. De boxershorts worden op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd in Turkije.

– 50% Marketing: eenmalige acquisitiekosten (investering in de klant), daarna genieten van de ‘Customer Lifetime Value’. Gerealiseerde terugverdientijd is <8 maanden.

€150.000 is voldoende om te groeien naar 15.000 actieve leden, de gerealiseerde retentie cijfers en resultaten laten een robuust business model zien.

 

Sector:

E-Commerce, Retail en Consumentengoederen

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal founders:

3

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€11.000,-
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€600.000
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€1.800.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€17.000,- (inclusief investering in nieuwe klanten)

 

Reeds toegezegde financiering:

€72.000,- (leningen €40.000, flexibel krediet €25.000 – en Eigen Vermogen €7.000,-)
 

 

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

Dé Innovatieve Social Media Reis App

Dé Innovatieve Social Media Reis App

Beschrijving onderneming: Deze startup is dé innovatieve "social & sustainable" reis app waar je jouw trips en tips kan delen op een persoonlijke wereldmap met pins, photos en filmpjes op verschillende feeds. Een Instagram voor reizigers, met exclusieve reis...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest