Het on- en offline kennisplatform voor alle vrouwen

18 augustus 2021

Beschrijving onderneming:

Dit is het E-learning platform voor vrouwen in de categorieën: Carrière & Business, Health & Beauty, Home & Lifestyle, Pregnancy& Parenting. Lancering staat gepland voor Q4 2021. De oprichtster van deze startup werkt samen met ZZPers.

De missie van dit bedrijf is het empoweren van vrouwen. Ze willen kennis creëren bij vrouwen zelf over hun eigen gezondheid, het bouwen van een carrière of om zich zelfverzekerd te laten voelen. Zo helpen zij vrouwen om in staat te zijn om de regie te hebben oven hun eigen leven.

Dit platform is de beste keuze voor:

1.Vrouwen (voornamelijk tussen de 25 en 55 jaar) die zo goed mogelijk willen functioneren in hun prive- en zakenleven, die bij zichzelf naar binnen willen kijken om zo de beste versie van zichzelf worden. Op zoek naar praktische en informatieve informatie en advies van experts, herkenning bij en interactie met andere gelijk gestelde vrouwen. Vrouwen die meer dan gemiddeld reizen, wellicht met een gezin of zwanger en werkend zijn.

2) De volgende groepen zijn een minder goede match: Vrouwen van boven de 55 jaar, die zijn niet zozeer op zoek naar hulp, zij kunnen wel een goede leermeester zijn. Mannen (een man leert al doende, een vrouw leest de handleiding), omdat deze informatie wordt toespitst op de vrouw. Vrouwen op zoek naar glossy informatie voor het leven: showbizznieuws ed.

3) De volgende mensen willen we er graag bij hebben: LGBTQ

De afgelopen 5 jaar hebben 4,3 miljoen nederlanders een online cursus gevolgd. Daarbij komt dat de digitale learning markt wereldwijd aan het groeien is (van $107 miljard (2015) naar $325 miljard (2025)). Ook in Nederland groeit de e-learning markt, de verwachting is dat de markt groeit met 22% in 2021. Dit maakt een potentiële markt omzet van €1,1 miljard in 2021. De meest populaire online cursussen van de afgelopen jaren zijn (web)development, datawetenschappen en it, maar ook cursussen over psychologie, geest, mindfulness en persoonlijke ontwikkelingen.

 

Business Model:

Abonnementsvorm op jaarbasis, pay-per-view, event tickets, sponsorships en b2b masterclasses
 

Type klant:

B2C

 

Gewenst type investeerder:

Venture Capitalist of Incubator/accelerator

 

USP’s:

1.Het platform richt zich enkel en alleen op vrouwen

2.On- en offline masterclasses

3.De startup is breed, uitgebreid en compleet: alle aspecten van het vrouwelijk leven zijn en worden bespreekbaar

4.Ze bieden je de juiste informatie op het juiste moment: we weten wat er speelt, en wat er gaat spelen aangaande women empowerment en behoefte aan kennis voor de vrouw

5.Ze hebben een breed netwerk aan vrouwen in de top, over welk onderwerp dan ook en beperken ons niet alleen bij bekende Nederlanders

 

Benodigd Kapitaal:

€400.000,-
 

Investeringsbehoefte:

IT (€60.000,-), Productie (€90.000,-), Marketing (€90.000), Branding (€15.000,-), Admin (€6.000,-) and  Personeel (€150.000,-).
 

Sector:

B2C Software; Platform

 

Bedrijfsfase:

Seed

 

Aantal founders:

1

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€0,-
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€-28.000,-
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€153.500,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€7.000,-

 

Reeds toegezegde financiering:

€50.000,-

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

De thuiszorg die iedereen verdient

De thuiszorg die iedereen verdient

Beschrijving onderneming: Momenteel is er een grote vraag naar met name thuiszorg. Men wil en moet soms helaas langer thuis blijven wonen als vroeger. De woonzorg centra voor ouderen mensen zonder grote zorgvraag bestaan er niet meer. Alleen verpleeghuizen voor...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest