Innovatief en uniek dekbedden concept

24 augustus 2021

Beschrijving onderneming:

De ondernemer is 5 jaar geleden begonnen met de verkoop van dekbedovertrekken. De onderneming heeft vervolgens zelf een dekbedovertrek met rits ontworpen welke zowel B2B als B2C werd verkocht.

Het opmaken van bedden kan door middel van het ontwikkelde product veel sneller en efficiënter. Dit is met name voor hotels/vakantieparken interessant, maar ook de particuliere markt heeft veel interesse hierin.

Door problemen met productie en een lekkage die niet door de verzekeraar werd vergoed is men in 2019 gestopt met de activiteiten. Op het hoogtepunt behaalde de ondernemer in Nederland een omzet van +/- 350.000 EUR per maand (in z’n eentje). De huidige ondernemers (incl. originele founder) hebben in onlangs besloten om weer van start te gaan en hebben eerst een aantal verbeteringen aan het product en het productie- en leveringsproces doorgevoerd en zijn van start gegaan met de acquisitie van nieuwe klanten.

 

Business Model:

Directe verkoop van zelfontworpen dekbedovertrekken, zowel B2B als B2C. Er zijn verschillende diverse producten: budget line, basic line, luxe line en exclusive line. Zakelijke klanten kopen op factuur en particulieren kopen direct via de eigen webwinkel en affiliates.

 

Type klant:

B2B 

Gewenst type investeerder:

Angel investor

Wat onderscheidt jouw onderneming van anderen in jouw sector (USP’s)?:

– Innovatief product: dekbed overtrek met “onzichtbare” rits, waardoor het opmaken van bedden veel efficiënter werkt. Hierdoor kunnen eigenaren van o.a. hotels en ziekenhuizen personeelskosten besparen.

– Alles wordt handmatig gemaakt.

 

Benodigd Kapitaal:

€250.000,- (totale initiële financieringsbehoefte is €270.000,- waarvan €20.000,- al is voldaan door de ondernemers)

 

Investeringsbehoefte:

Er dient een handelsvoorraad aangekocht te worden en overige werkkapitaal moet worden voorgefinancierd.

Exit mogelijkheid investeerder:

De verwachte looptijd van de financiering bedraagt +/- 12 tot 18 maanden, waarbij gedurende de looptijd de mogelijk is tot deels terugbetalen van de financiering. De verwachting is dat er dan voldoende track record is gegenereerd om bij een reguliere financiële instelling te herfinancieren.

 

Sector:

Groothandel

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

3

Aantal huidige werknemers:

5-25

Maandelijkse omzet (huidig):

De verwachting is dat men gedurende de Corona crisis op een niveau van +/- 350.000 EUR per maand kan komen (< 6 maanden) en dat na de Corona crisis, dus wanneer hotels/vakantieparken en winkels weer volledig open gaan, de omzet kan groeien naar 700.000 EUR per maand.

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€3.000.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€7.000.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€20.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€20.000,- door founders

 

Dit profiel wordt aangeboden door Tiger Corporate Finance & Strategy

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest