Snelgroeiend bike-product: De kettingloze E-fatbike

10 januari 2023

Wij zijn een producent en (online) verkoper van de eerste riem aangedreven e-fatbike. We verkopen aan zowel particulieren als ondernemingen.

Hierbij introduceren wij de eerste kettingloze fatbike! Om fietstochten soepeler te laten verlopen en onderhoud te verminderen voor meer fietsplezier, hebben onze technici de Belt drive geïmplementeerd voor de ultieme fietservaring. Riemaandrijving staat bekend om zijn gebruik op premium fietsen en zijn lange levensduur.

Is de vervuilende scooter op zijn retour?

Met de aankomende regelgeving en helmplicht wordt het in heel het land ontmoedigd om gebruik te maken van vervuilende brommers en scooters. Gemeentes stellen subsidies beschikbaar voor mensen die hun bromscooter inruilen voor een elektrische fiets en andere gemeentes overwegen een algeheel bromverbod.

De kloof tussen reguliere e-bikes en scooters wordt door fatbikes opgevuld. Met dikke banden en robuuste frames een opvallende aanvulling op het e-bike landschap. Voor fatbikes geldt een wettelijke regelgeving van max. 25 km/h en 250-watt motoren. Dat hier het nodige toezicht op van toepassing wordt, valt alleen maar aan te prijzen.

De vervuilende scooter op zijn retour, meer beweging maar wel het gemak van een 2-zitter. Wij vinden het een mooie ontwikkeling!

Naast het huidige high-end model is de onderneming bezig met 3 vooruitstrevende modellen als opvolging. De drie opvolgers bestaan uit een compleet nieuw high-end model, een high-end model met nieuwe features en een cargo model. Het cargo model zal 2023 Q3 beschikbaar zijn.

Business model:

Ontwerp, productie en (internationale) verkoop aan fietsen- en scooterzaken en particulieren. Zowel online als fysiek en in-app verkopen (45% marge).

 

Type Klant:

B2B en B2C

 

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Incubator/Accelerator, Strategische Investeerder

 

USP’s:

– Standaard geïntegreerde gps met app tegen diefstal.– Beltdrive voor minder onderhoud en soepelere rijervaring.– Meest complete fatbike op de markt!
– Snelle ontwikkeling van nieuwe modellen en accessories door in-house design en development team.
– Groot afzetgebied voor fatbikes door de vernieuwde landelijke regelgeving omtrent scooters met helmplicht. – Jong en dynamisch team met brede kennis en ervaring in e-commerce en marketing.

 

Benodigd kapitaal:

€500.000,-

 

Investeringsbehoefte:

– Marketing (30%)

– Uitbreiding distributienetwerk (10%)

– Voorraad (60%)

 

Sector:

Consumentengoederen, Leisure, Mobility, Retail, Productie

 

Bedrijfsfase:

Series A

 

Aantal Founders:

2

 

Aantal Huidige Werknemers:

2

 

Ervaring Founder:

De ene founder heeft ervaring in de e-commerce, branding en social mediamanagement. In zijn jaren als mede-eigenaar bij een marketingbureau heeft hij veel Nederlandse bedrijven geholpen aan online zichtbaarheid. Bedrijven waar hij mee heeft gewerkt zijn onder andere: Febo, Jimmy’s Popcorn, Mr. Sushi, Houthoff advocaten, Emerce en NAMAM. Daarnaast heeft hij een succesvolle webshop verkocht waarvan een deel in dit bedrijf geïnvesteerd kon worden.

De andere founder is naast eigenaar van dit bedrijf ook mede-eigenaar van een evenementenorganisatie en verhuurbedrijf. Zijn bedrijf beschikt over promotiemateriaal, promotieteams en alle mogelijke middelen om een merk offline sterk neer te zetten. Hij heeft kennis en ervaring in het managen van een bedrijf met personeel door zijn opleiding Human Resource Management en zijn werkervaring bij Dutch Flower Group.

De founders zijn twee broers met een gedeelde passie en één doel, het creëren van stoere fietsen als een schoon en duurzaam alternatief voor de scooter. Met hun bedrijf zijn ze producent en (online) verkoper van het type e-fatbike fietsen en de eerste met een kettingloze aandrijving. Ze verkopen aan zowel particulieren als ondernemingen.

Sinds de ingaande regelgeving omtrent het verbannen van vervuilende scooters uit steeds meer gemeenten, zetten zij flink in op duurzame e-mobility. Met hun gedeelde kennis en ervaring in e-commerce, brand building, social media en event management bouwen zij aan een community based brand. 

Maandelijkse Omzet:

€52.000,-

 

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€1.875.415,-

 

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€3.535.522,-

 

Huidige Kosten (maandelijks):

€10.000,-

 

Overige Relevante Informatie:

De eerdere investeringen zijn volledig met eigen middelen vanuit de founders gefinancierd.

Naast het huidige model de S1 welke beschikt over meerdere vernieuwende onderdelen op het gebied van fatbikes (belt drive, krachtsensor 2 speed automatic hun motor) komen er 3 vooruitstrevende modellen als opvolging. 

Het model S2 beschikt over een middenmotor en automatische 5 speed versnelling in de naaf. Hierdoor fietst dit model even goed als een high end e-bike. Daarnaast komt de S2 met een in frame accu en meerdere extra’s. Naast de S2 werken komt er een S2 XL model welke speciaal is ontworpen op grote en zware mensen. De framehoogte en wielen van deze fiets zijn groter en de vering is krachtiger. 

Naast de S2 de opvolger van de S1 komen er 2 compleet nieuwe modellen. 1 daarvan is een cargo model die beschikt over 2 opties: de family met een bak met zitjes en veiligheidsriemen en de Cargo met een dichte bak voor het transporteren van pakketten etc. De wielen van dit cargo model zijn meesturend, hij beschikt over dubbele accu capaciteit en het zadel is net als de S2 een tweezits. Zo kunnen ouderen met hun kids op stap op 1 fiets.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

Investeren in kleine bedrijven

Investeren in kleine bedrijven

Investeren in kleine bedrijven Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code