Innovatieve machines en producten voor vloerbewerking

20 oktober 2022

Dit bedrijf genereert momenteel het meeste van hun omzet door hun dienstverlening voor het bewerken van vloeren. De omzet en testresultaten vanuit de dienstverlening zijn gebruikt voor de ontwikkeling van een aantal technische innovaties. Deze innovaties zijn inmiddels verwerkt in unieke vloerbeweringsmachines en producten. De belangrijkste machines zijn de planetaire vloerbewerkingsmachines die zijn uitgerust met een uniek aandrijfsysteem met centraal stofafzuigsysteem. Voor dit systeem zijn momenteel een patenten pending in Europa en de V.S.

De onderneming genereert al jaren omzet uit dienstverlening, maar is een startup in de aangaande de verkoop van machines en bijbehorende gebruiks- en verbruiksproducten, zoals schuurmateriaal. Het schuurmateriaal wordt al verkocht en hierin voorziet de ondernemer in toenemende mate mogelijkheden; zeker in verhouding tot de hedendaagse economische ontwikkelingen (recessie).

Er is een demo aanstaande met een grote partij voor vloervoorbewerkingen dat kan leiden tot een samenwerking dat ook de verkoop van diamantgereedschap kan stimuleren. Ook is er interesse getoond door partijen in het buitenland voor zowel afname als potentiële samenwerking/overname.

De vloerbewerkingsmachines zijn klaar voor productie. De technische tekeningen hoeven slecht een laatste keer na gekeken te worden een de CE wordt, vanwege een motorwisseling, nog eenmaal aangepast. Voor de productie is een gedegen netwerk opgebouwd met goede partners in binnen- en buitenland. Hun partner in Nederland heeft de kennis en de faciliteiten voor assemblage, serviceverlening en (nog in beperkte mate) opslag.

Investeren in Bouw Startups
Investeren in tech startup

Business model:

Verkoop van unieke vloerbewerkingsmachines aan vloerenprofessionals, verhuurorganisaties binnen Europa. Naast machines worden ook losse aandrijfmodules, verbruiksmaterialen en aanverwante artikelen aangeboden.

De verbruiksmaterialen vormen een terugkerende bron van omzet en draagt bij aan de branding van dit bedrijf. Het groeien van de merknaam wordt momenteel ook als essentieel gezien, vanwege concrete interesse vanuit huidige spelers die kan leiden tot overnames of licentieovereenkomsten.

De marge op de machines inclusief een set aandrijfmodules is +/-41% bij directe verkoop aan de eindgebruiker. Op een losse set aandrijfmodules zit een marge van +/- 60%. Deze marges zijn bij verkoop direct aan de eindgebruiker met als kanttekening dat er geen korting wordt gegeven. Daarnaast zijn de wereldwijde prijsstijgingen op grondstoffen en in de transportsector mogelijk van negatieve invloed.

Type klant:

B2B

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Strategische investeerder

USP’s:

Dit bedrijf heeft een drietal unieke technieken ontwikkeld die verwerkt zijn tot hoogwaardige machines en producten voor de vloerenbranche. De ontwikkelde machines zijn aantoonbaar beter dan de bestaande concurrenten op het gebied van o.a. kracht, snelheid, gebruiks- reparatie- en transportgemak, stofafzuiging, energiezuinigheid. Dit is te wijten aan het unieke aandrijfsysteem dat door dit bedrijf is ontwikkeld, evenals een uniek schuursysteem voor schuurmateriaal. Ook is er geïnvesteerd in schuurmateriaal met eigen merk dat voor een aantrekkelijke prijs wordt verkocht aan professionals binnen de vloerenmarkt.

Benodigd kapitaal:

€60.000,-

Investeringsbehoefte:

  • Inkoopkosten schuurmateriaal €10K;
  • Inkoopkosten machines €20K;
  • Salaris €15K;
  • Overige kosten €10K.
  • Marketingkosten €5K.

Sector:

Bouw & Installatie

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

1

Aantal huidige werknemers:

0

Ervaring founder:

Tijdens de studie Management, Economie en Recht aan de Avans Hogeschool was deze ondernemer al geïnteresseerd in ondernemen. Dit heeft in eerste instantie geleid tot het opzetten van een eigen schoonmaakbedrijf als alternatief voor een studentenbaan. Dit schoonmaakbedrijf bestaat overigens nog steeds en zorgt voor zijn basisinkomen. Vanuit de schoonmaak is de ondernemer zich gaan specialiseren in vloeronderhoud en renovatie.

Door de jaren heen heeft hij veel kennis opgedaan en heeft de verschillende processen goed bestudeerd om deze te begrijpen. De tekortkomingen van huidige machines en producten hebben mij ertoe gezet om te innoveren. Tijdens de jaren van development heeft hij een enorme hoeveelheid technische kennis opgedaan en door “out of the box denken” heeft de ondernemer unieke concepten kunnen uitwerken tot hoogwaardige machines en producten. Kort samengevat is de ondernemer een generalist binnen een specifieke branche die wereldwijd groeiende is en substantieel zal groeien.

Maandelijkse omzet:

€0,- (Sales van de uniek vloerbewerkingsmachines)

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€378.500,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€1.653.601,-

Huidige maandelijkse kosten:

€1.413,-

Overige relevante informatie:

Gezien het feit dat dit bedrijf een bestaande onderneming is die haar activiteiten gaat wijzigen is er geen relevant financieel beeld te geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

Unique food social commerce app

Unique food social commerce app

This startup is a social video platform that enables food influencers, cooking enthusiasts and B2B food partners to...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code