Innovatief Uniek Kinderwagen Design

29 oktober 2020

Bedrijfsinformatie:

Deze startup heeft twee veelgebruikte producten samengevoegd tot één stijlvol design. Het is de ultieme combinatie tussen een kinderwagen en een bolderkar met een meerij-plankje. Deze combinatie is nieuw, uniek en heeft een stijlvol design waarbij er verantwoordelijk gebruik is gemaakte van de materialen.

De ondernemer heeft meer dan 10 jaar ervaring als ontwerper van kindgerelateerde producten (Maxi-Cosi, GB, Cybex, RECARO, Swandoo). Zijn kennis op het gebied van deze (kinder)producten en de markt hebben ervoor gezorgd dat dit concept is ontstaan. 

Het product wordt in het premium segment geplaatst, waar volgens veel geïnterviewde retailers nog ruim voldoende ruimte is voor een sterk merk. 

Het concept voorkomt dat ouders een dubbele aankoop hoeven te doen, hetgeen een groot aankoopmotief is. Naast het vervoer van een kind biedt deze snel om te bouwen kinderwagen ook het gebruiksgemak van een bolderwagen en kan er een grote hoeveelheid spullen worden vervoerd.

Grote maar ook kleinere retailers verspreid over Nederland zijn enthousiast en willen graag deze kinderwagens opnemen in hun winkels, waaronder bijvoorbeeld Prenatal, Babyjungle, VanAsten Superbabystore en Kindercompagnie. Dit is een goede mix in winkels waardoor de beoogde doelgroep goed bediend wordt. Door het efficient gebruik van materialen kan er een goede marge worden behaald door zowel de producent als de retailers.

De beoogde verkoop start in Q2/Q3 2021 en de ondernemer wil binnen 3 jaar 1% van de (premium)segment in de Benelux veroveren, hetgeen overeenkomt met 1.500 kinderwagens per jaar. Dit moet leiden tot een omzet van €850.000 en een winst van €350.000 in 2023. 

Hierna kan de wereldwijde markt, die ruim 15 keer groter is dan de Benelux, worden betreden.


Benodigd Kapitaal:

€180.000


Gewenst type investeerder:

Angel investor(s)

Gewenste eigenschappen / competenties die je zoekt in een investeerder:

Een adviserende en betrokken investeerder met kennis van het vermarkten van consumentenartikelen. Een Management-Buy-In is ook bespreekbaar.

Sector:

Mobility; Retail; Consumer Goods

In welke fase bevindt de organisatie zich?:

Seed

Omzet (Historisch & Prognose):

€100.000 in 2021 met start verkoop start in juni, €400.000 in 2022, €850.000 in 2023


Investeringsbehoefte:

€30.000 voor Merkontwikkeling en testen, €60.000 voor Productontwikkeling & tooling, €90.000 productie en aankoop van voorraad.

 

Aantal founders:

Aantal werknemers:

1-5

EBITDA (Historisch & Prognose):

-€15.000 voor 2021, €120.000 voor 2022, €350.000 voor 2023

 

Overige relevante informatie:

Door zijn onderscheidende gebruikerservaring is dit product uniek in deze markt. Het product is uitgewerkt en prototypes zijn gemaakt. Retailers zijn enthousiast en dus nu is het tijd om te investeren richting productie en de introductie.

Geïnteresseerd of vragen? Neem contact op via het reactieformulier rechtsboven aan de pagina.

 

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest