Partner overzicht

Om zo veel mogelijk onderneming succesvol het financieringstraject te laten doorlopen werken wij samen met partners. Deze partners zijn experts op verschillende onderwerpen en kunnen helpen in verschillende fases van het fundingstraject.

 

VentureCapital.nl is een matching platform waarmee vraag en aanbod op het gebied van groeikapitaal op een eenvoudige wijze met elkaar in contact gebracht wordt.

Om als ondernemers een fundingstraject succesvol af te sluiten moet een startup/scaleup aan een aantal zaken voldoen. Natuurlijk is dit verschillend voor iedere startup en fase waarin de startup/scaleup zich in bevindt. Voor vraagstukken waar ondernemers regelmatig mee te maken krijgen hebben wij een aantal partners die voor- tijdens- en na het fundingstraject kunnen ondersteunen met hun gespecialiseerde dienstverlening.

Natuurlijk hebben we ook voor de investeerders partners die ze verder kunnen helpen. Hieronder vind je een overzicht van onze partners voor investeerders en ondernemers:

Voor investeerders

Voor onze investeerders hebben we een aantal partner die je kunnen helpen bij die volgende zaken.

– Due diligence
– Waarderingen

Voor ondernemers

Ben jij een ondernemer opzoek naar funding voor jouw startup/scaleup? Echter merk je dat je iets mist, wil het niet helemaal lukken of heb je ergens hulp bij nodig? Dan ben je aan het juiste adres. Kijk hieronder wat wij jou kunnen aanbieden door middel van aan te geven waar jij je met jou onderneming bevindt:

Voor het funding traject
Tijdens het funding traject
Na het funding traject 

Voor funding traject

Ben jij net bezig met funding ophalen of merk jij dat het lastig is om de interesse van investeerders te krijgen? Dan ben je op de juiste pagina beland. We hebben hieronder een aantal kritieke aspecten onder elkaar gezet waar investeerders opletten bij startups en als “must have” gezien worden of die je investeringsbehoefte mogelijk kunnen drukken.

Financiële planning

Als jij financiering ophaalt, hoeveel heb je dan nodig en waar ga je dit voor gebruiken? Hoe ga jij er voor zorgen dat je een waterdicht investeringsplan hebt voordat je investeringen ophaalt? Dit zijn de essentiële vragen voor founders die aan het begin van een financieringstraject staan.

Additionele funding

We merken dat ondernemers hun investeringsbehoefte kunnen verlagen wanneer ze zich verdiepen in het verkrijgen van subsidies. Maar liefst 80% van de beginnende bedrijven heeft recht op subsidies. Het zou daarom goed kunnen dat jouw bedrijf voor andere subsidies in aanmerking komt.

Pitch deck

We zien dat 90% van het eerste contact met een investeerder door middel van een pitch deck gaat. Zorg daarom dat jouw organisatie een goed pitch deck heeft klaarstaan voordat je in contact komt met investeerders.

Voorbereidingen onderhandelingen

We krijgen vaak de vraag van founders hoe zij zich het beste kunnen voorbereiden op de onderhandelingen met investeerders.

Product market fit

Een product/service market fit is een van de essentiële aspecten van een beginnend bedrijf.

Strategie advies

We merken dat startups zonder goede strategie minder interessant zijn voor investeerders. 

Tijdens funding Traject

Ben jij reeds in contact gekomen met de eerste investeerders of merk je dat je hulp nodig hebt bij enkele onderwerpen tijdens het fundingstraject. Dan ben je op de juiste pagina beland. Hieronder vind je een aantal onderwerpen waar (bijna) iedere ondernemer mee te maken krijgt tijdens het ophalen van funding. 

Waardering

Veel angel investeerders of venture capitals willen een aandelenbelang in ruil voor hun financiële investering hebben, daarom heb jij als ondernemer waardebepaling nodig van je onderneming. 

Transactie begeleiding

Tijdens de onderhandelingen met investeerders kom je als ondernemer vaak voor (grote) uitdagingen te staan.

Controlling

Grip en inzicht op de financiële situatie kan je (startende) organisatie maken of kraken. 

Juristen

Een jurist is van essentieel belang voor een onderneming in het fundraise traject. Het starten van een bedrijf is altijd verbonden aan juridische vraagstukken. 

Na funding traject

Groeistrategie

De meest essentiële vraag voor founders die recent een financiering hebben opgehaald is natuurlijk ‘Hoe laat ik, met deze nieuwe kapitaalinjectie, mijn bedrijf verder groeien?’.

Marketing

Veel ondernemers met een financieringsvraag op ons platform willen de investering (of een deel hiervan) gebruiken voor marketing en sales.

Recruitment

Na het ophalen van investeringen en gaan veel bedrijven groeien in omvang (FTE).

Product/service ontwikkeling

Veel ondernemingen halen investeringen op voor de (door)ontwikkelingen van hun bedrijf. Dit is een complex en langdurig process, daarom geven wij je hierbij enkele tips om jouw bedrijf (online) makkelijker door te ontwikkelen!

Accountancy

Hoe regel ik mijn financial & business control? En hoe beheer ik mijn (nieuwe) cashflows goed? Dit zijn de essentiële vragen voor founders die recent een financiering hebben opgehaald.

Wil je ook als partner vermeld worden op VentureCapital.nl? Dat kan middels een gratis vermelding! 

Laat hieronder de bedrijfsgegevens achter we nemen contact met je op over een vermelding waarmee je op no cure no pay basis leads van ons kunt ontvangen.