Sustainable medical lease

3 april 2023

Benodigd kapitaal

€950.000,-

Maandelijkse omzet

€450.000,-

Minimale ticketsize

€100.000,-

Sector(en)

Health, Impact

De onderneming is een winstgevende Nederlandse leasemaatschappij voor kapitaal intensieve medische apparatuur aan ziekenhuizen en klinieken. Door een duurzaam model wordt MRI, CT, en Radiotherapie bereikbaar voor iedereen. In 2023 verwachten we met minimaal 14 installaties in Zuid-Amerika een omzet van €7,6 miljoen te genereren. De vraag is enorm, we groeien hard en zijn wegens diverse aanvragen ook aan het uitbreiden naar andere delen van de wereld.

Probleemstelling:

Ziekenhuizen hebben veelal gebrek aan geld, kennis of ruimte voor kapitaalintensieve medische apparatuur. Hierdoor wordt minder goede en veelal geen diagnostische zorg geleverd.

Oplossing:

Sustainable medical lease, de scaleup heeft een innovatief duurzaam model ontwikkeld voor toegankelijke diagnostiek. Kapitaalintensieve apparatuur wordt betaalbaar voor ziekenhuizen omdat er niet ineens een flink bedrag betaald moet worden, maar elke maand een klein bedrag. Dit maken we mogelijk met pay-per-use ook wel pay-per-scan genoemd, een hedendaagse vorm van leasing. Hierdoor hebben ziekenhuizen meer budget over voor de ontwikkeling van andere onderdelen binnen het ziekenhuis. We ontzorgen de klant door middel van onze ‘full service’; plaatsing en onderhoud van de apparaten, advies, training van het personeel en we verlengen de levensduur van onze apparatuur door afgeschreven MRI apparaten te reviseren en bij niet-academische ziekenhuizen te plaatsen.

We zorgen dat deze ziekenhuizen geavanceerde apparatuur kunnen inzetten zodat diagnostiek voor iedereen bereikbaar en beschikbaar wordt. Dit levert gezondere mensen op en minder reisbewegingen. Met de 14 installaties helpen we per jaar ca. 70.000 mensen extra.

Business model:

Pay-per-use met een minimum garantie.

USP’s:

Ziekenhuizen kunnen dikwijls dure medische apparatuur niet kopen en leveren daardoor minder goede zorg. Daardoor moeten mensen die in rurale gebieden leven lang reizen voor een behandeling. Dit is relatief duur voor hen. Een deel gaat daardoor helemaal niet.

Kapitaalintensieve apparatuur wordt betaalbaar voor ziekenhuizen omdat er niet ineens een flink bedrag betaald moet worden, maar elke maand een klein bedrag. We zorgen voor de volledige service, plaatsing en onderhoud van de apparaten. We adviseren en trainen het personeel. We verlengen de levensduur van een apparaat.

Investeringsbehoefte:

In deze ronde zoeken wij EUR 950,000 voor een uniek (getekend en reeds deels aanbetaald) project (de 10de installatie) in Ecuador. De totale kosten van het project zijn EUR 1,100,000 en de onderneming zal vanuit de eigen middelen EUR 150,000 financieren.

Ervaring founder(s):

CEO/Founder. Voormalig ziekenhuisdirecteur, directeur bij DeFriesland Zorgverzekeringen, en arts. COO. Voormalig turnaround CEO media bedrijf (exit), ondernemer, en sales directeur. CFO. Financieringsexpert met specifieke ervaring en kennis in medische en technische investeringen. Internal Audit. Voormalig CFO Deloitte.

Overige relevante informatie:

Aangezien wij in kapitaal intensieve medische apparaten investeren (en die wegzetten o.b.v. pay-per-use), is veel kapitaal nodig. De afgelopen jaren hebben we al meer dan 10 miljoen euro opgehaald bij meer dan 50 angel investeerders en in 3 succesvolle crowdfunding campagnes!

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B

Sector(en):

Health, Impact

Bedrijfsfase:

Series A

Aantal huidige werknemers:

13

Aantal founders:

1

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital

Benodigd kapitaal:

€950.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€0,-

Minimale ticketsize:

€100.000,-

Maandelijkse omzet:

€450.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€7.600.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€13.300.000,-

Maandelijkse kosten:

€300.000,-

Andere interessante plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code