Multifunctionele zakelijke Metaverse omgeving voor bedrijfsactiviteiten

Beschrijving onderneming:

Op 29 oktober 2021, heeft Facebook bekend gemaakt, haar naam te gaan veranderen in ‘’meta’’. Meta is afkomstig van het woord de Metaverse. 

De Metaverse verkeert in een prille fase. Om het tot volle wasdom te laten komen en efficiënt te laten functioneren zijn er nog talloze nieuwe technologieën, protocollen, bedrijven, innovaties en ontdekkingen nodig, deze startup is een van deze nieuwe technologen en innovaties.

Hoe ziet deze startup meta en hoe willen zij Metaverse technieken gaan gebruiken?

Deze startup is in juli begonnen met het bedenken hoe de mogelijkheden van Metaverse gebruikt kunnen en door hen verder ontwikkeld kunnen worden. Anders dan Facebook, die zich vooral richt op particulieren, heeft deze startup als doel om 70% van de mogelijkheden die Metaverse nu bied te implementeren in een online omgeving , gericht op educatie (op het gebied van internationaal zakendoen) voor bedrijven en ondernemers.

Er wordt in de online omgeving gebruik gemaakt van o.a: gamification (spel element), VR en interactieve video’s. 

Het doel

Altijd beschikbare, betaalbare en toegankelijke leerervaringen voor iedereen. Dat is het doel.

Deze startup zijn bedenkers van een digitale leeromgeving voor het ontwikkelen van een educatieve praktijkgerichte omgeving voor het MKB in Nederland, specifiek gericht op hybride werken en leren. Als het gaat om leren nu nog specifiek op het leren zaken doen over de grens.

De learning en online omgevingen over leren zaken doen over de grens zijn ontwikkeld op basis van de kennis en ervaringen van Nederlandse ondernemers over de grens en zijn gericht op praktische training in real-world vaardigheden die bedrijven de mogelijkheid bidt om de nieuwe digitale 4.0 infrastructuur o.a. verkoopgerichter, in te richten. Hybride werken en leren verder ontwikkelen, doormiddel van de mogelijkheden, die deze startup biedt. Hybride werken en leren koppelen aan learning en online praktijk omgeving over zaken doen over de grens, wordt concreet hét doel van deze startup.

Kernpunten van deze startup:

1) Deze startup is het eerste bedrijf, dat als doel gesteld om een interactieve, zakelijke, educatieve metaverse praktijk omgeving te ontwikkelen voor het MKB in Nederland, uiteraard met een in de toekomst mobile-first ervaring

2) Ze willen een samenwerkingen starten content- en serviceproviders voor groei op lange termijn.

3) Ze zijn gericht op zowel internationale als binnenlandse markten voor hoge schaalbaarheid.

4) Het verdienmodel is abonnementen aan te bieden in de vorm van een lidmaatschap of de mogelijk te bieden om voor een eenmalig bedrag eenmalig gebruik te maken van een dienst, bijvoorbeeld om een vergadering, conferentie, product/ dienst lancering, overige promotie activiteit te organiseren.

5) De theorie en praktijk omgeving zijn het middel, voor Nederlandse bedrijven om kennis en ervaring op te doen over zaken doen over de grens in bijvoorbeeld Dubai (VAE)

6) Learning experiences zijn ontwikkeld om altijd toegankelijk te zijn om bijvoorbeeld te raadplegen, extra te oefenen of last minute iets op te zoeken. (als naslagwerk)

7) Vertrouwelijk omgaan met de gegevens van deelnemende bedrijven, organisaties en (eenmalige) gebruikers.

8) Data te generen, die ingezet kan worden door deelnemende bedrijven, organisaties en (eenmalige) gebruikers om interne processen te verbeteren.

9) Elke online learning (theorie) en online omgeving ( praktijk) kan gepersonaliseerd gebouwd

10) Hybride werken en daarna leren is voor ons van belang om deelnemende bedrijven, organisaties en (eenmalige) gebruikers geleidelijk kennis te laten maken met deze nieuwe digitale wereld.

Het voordeel van een online learning en omgeving

Bedrijven in een bepaalde sector kunnen in een veilige omgeving fouten maken, waar geen negatieve zakelijke gevolgen aan zitten (risicoloos). Als de bedrijven eenmaal een online omgeving en learning hebben doorlopen kunnen ze met genoeg bagage beginnen met ondernemen in een land over de grens. Daarnaast kan de startup voor ieder land een online omgeving bouwen.

De startup maakt ook inzichtelijk, waarom, bijvoorbeeld de VAE interessant is en wat de kosten (financiële schade) is als je zomaar begint met ondernemen in de VAE of als je kleine fouten maakt. 

Deze startup zijn tot nu toe de enige die van plan zijn om op deze manier metaverse in te zetten op zakelijk gebied, ook de data die genereerde wordt in de online omgeving is zeer bruikbaar en waardevol voor bedrijven om intern te verbeteren.

Business Model:

De training bestaat uit 20% theorie en 80% praktijk in de Metaverse omgeving.
Training duurt in totaal 10 uur.

De training kan gewoon via de pc worden gevolgd door via een portaal in te loggen. Later betalen voor het downloaden van de toekomstige app.

Type klant:

B2B

Gewenst type investeerder:

Angel investor. De ondernemers zoeken een investeerder die toegevoegde waarde kan bieden met internationaal netwerk.

USP’s:

  • Online praktijk gericht zakelijke learning omgeving en simulatie opdrachten;
  • Een learning omgeving met metaverse parktijk omgeving over internationaal zakendoen, aangeboden voor een goede prijs;
  • De mogelijkheid om zakelijk vaardigheden te ontwikkelen en toe te passen door middel van kennis vragen en situationele vragen allemaal in één online training;
  • De startup draagt bij aan het opbouwen en onderhouden van succesvolle relaties internationaal;
  • Een nieuwe manier van Hybride werken en leren;
  • Efficiëntere werkflow creëren voor deelnemende bedrijven organisaties en eenmalige gebruikers
  • Ondernemers betrekken bij het ontwikkelen van de learning omgeving.

Benodigd Kapitaal:

€35.000,-

Investeringsbehoefte:

Ontwikkelen van de eerste zakelijke metaverse omgeving met daarin o.a. de eerste online learning en praktijk omgeving. Leren zaken doen in Dubai en een plek voor bedrijven om hybride werken/leren.

Deze onderneming zoekt een partner met een groot netwerk binnen mkb bedrijven en bedrijven die internationaal handelen.

Sector:

B2B Software; Zakelijke dienstverlening

Bedrijfsfase:

Pre-seed

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

0

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€80.000,-

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€250.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€75,-

Reeds toegezegde financiering:

0

Is er door de ondernemers reeds een investering opgehaald bij derden voor de betreffende onderneming?:

Nee

Wordt er binnen 24 maanden nog een vervolginvestering verwacht?

Ja

 

Overige relevante informatie:

Door de nieuwe corona maatregelen zijn er geen evenementen meer mogelijk o.a de fysieke kerstborrel is ook van de baan. 
Deze startup wil gezien deze zeer vervelende situatie de zakelijke omgevingen gaan ombouwen tot interactieve evenement locaties met nieuwe interactieve augemented (AR)mogelijkheden, om bijvoorbeeld i.p.v. de virtuele kerstborrels via teams en zoom een nieuwe tweede optie te ontwikkelen en te bieden. Dit willen zij doen door de zakelijke training omgeving om te bouwen tot virtuele bedrijfs event locatie voor verschillende doeleinden, deze is veel interactiever, socialer en gezelliger, ook andere evenementen kunnen op aanvraag hierin gebouwd worden.

 

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

De thuiszorg die iedereen verdient

De thuiszorg die iedereen verdient

Beschrijving onderneming: Momenteel is er een grote vraag naar met name thuiszorg. Men wil en moet soms helaas langer thuis blijven wonen als vroeger. De woonzorg centra voor ouderen mensen zonder grote zorgvraag bestaan er niet meer. Alleen verpleeghuizen voor...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest