Ontwikkeling 3D humane hartmodellen

23 september 2020

River BioMedics ontwikkelt 3D humane hartmodellen voor de preklinische ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen hartziekten. Onze modellen verhogen de slagingskans van medicijnen in klinische trials en daarmee is ons doel om nieuwe medicijnen sneller beschikbaar te maken voor patiënten met hartziekten.

Het maatschappelijk probleem: In de afgelopen jaren zijn er maar zeer weinig nieuwe medicijnen tegen hartziekten op de markt gekomen, vanwege een gebrek aan nieuwe medicijntargets. Een belangrijk achterliggend probleem is dat voor het zoeken naar nieuwe targets en het screenen van nieuwe medicijnen nu diermodellen en 2D-celmodellen worden gebruikt. Echter deze testmodellen blijken een slechte voorspellende waarde te hebben voor de uiteindelijk effecten van de medicijnen op het menselijk hart, waardoor veel nieuwe medicijnen falen als ze in klinische trials worden getest op mensen.

Onze oplossing: Wij ontwikkelen 3D hartmodellen gemaakt van humaan geïnduceerde pluripotente stamcellen (hiPSC) met een hoge voorspellende waarde voor de effecten van medicijnen op het menselijk hart. Hierdoor kan veel beter worden ingeschat of een medicijn zal werken in de patiënt. Wij hebben een innovatieve methode ontwikkelt om deze 3D hartmodellen te produceren op zeer kleine schaal, waardoor ze geschikt worden voor commerciële high-throughput screens van medicijnen door de farmaceutische industrie.

Bedrijfsachtergrond: River BioMedics is een biotech spin-off van de Universiteit Twente. Hierdoor hebben we een zeer sterke achtergrondkennis op het gebied technologie en biologie, specifiek van humaan geïnduceerde pluripotente stamcellen, hartziekten, organ-on-chip technologie en microfluidica. Het bedrijf is begin 2020 zelfstandig geworden.

Momenteel bevindt River BioMedics zich in de fase van productontwikkeling en productvalidatie, waarvoor we momenteel opzoek zijn naar pre-seed funding.

Benodigd Kapitaal:

We zijn opzoek naar een pre-seed investering van €800.000

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capitalist

Sector:

Deep Tech; Health

In welke fase bevindt de organisatie zich?:

Pre-seed

Omzet (Historisch & Prognose):

Winst verwacht vanaf 2024/25

Investeringsbehoefte:

Het bedrijf is begin 2020 zelfstandig geworden. Momenteel bevindt River BioMedics zich in de fase van productontwikkeling en productvalidatie, waarvoor we momenteel opzoek zijn naar pre-seed funding van 800k.

Aantal founders:

4

Aantal werknemers:

1-5

Investeerder gezocht

Interesse? Wij verbinden je graag

13 + 9 =

Volg ons

Recente plaatsingen

Angel investor voor ondernemerschap en groei

Angel investor voor ondernemerschap en groei

Type investeerder: Angel investor Sector: Groothandel; Bouw & Installatie; Horeca; Zakelijke dienstverlening; Consumentengoederen In welke fase dient de onderneming waarin geïnvesteerd wordt zich te bevinden: Pre-seed; Seed; Early Growth; Series A Het minimaal te...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen 

Ervaren Angel investeerder

Ervaren Angel investeerder

Type investeerder: Angel investor Sector: B2B Software; B2C Software; ICT; Energy; E-Commerce; Food; Bouw &...

Over Venture Capital

Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest