5 Tips om een angel investeerder te selecteren 

9 februari 2023

In deze blog geven wij een overzicht van de significante maatstaven voor een geschikte angel investeerder. Als ondernemer is het belangrijk om de juiste angel investeerder te kiezen om je bedrijf te laten groeien en te ondersteunen. Hieronder delen wij 5 belangrijke zaken om in gedachten te houden bij het kiezen van een angel investeerder:

1. Ervaring: Kijk of de investeerder ervaring heeft in het investeringsveld waarin jouw bedrijf actief is. Dit kan helpen om eventuele obstakels te voorkomen en om advies te krijgen over hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien.

2. Netwerk: Een angel investeerder kan een groot netwerk hebben van andere investeerders, bedrijven en mentoren. Dit kan je helpen om verbindingen te leggen en om toegang te krijgen tot middelen die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn.

3. Financiële middelen: Zorg ervoor dat de angel investeerder over voldoende financiële middelen beschikt om in jouw bedrijf te (blijven) investeren. Niet alleen de eerste ronde, maar ook bij eventuele volgende fundingrondes. Zo kun je er zeker van zijn dat je de benodigde (overbruggings)financiering krijgt om je bedrijf te laten groeien.

4. Persoonlijke match: Het is belangrijk om een goede persoonlijke match te hebben met de angel investeerder. Je moet voor langere tijd samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar, dus het is belangrijk om te kiezen voor iemand met wie je een goede verstandhouding hebt.

5. Due diligence: Voer altijd due diligence uit voordat je een angel investeerder aan boord haalt. De investeerder zal ook een onderzoek doen naar jou en jouw onderneming. Doe dit andersom ook.  Zo kun je zeker weten dat je met een serieuze investeerder te maken hebt.  

Als ondernemersplatform bij VentureCapital.nl zien we dat de bovengenoemde zaken vaak de belangrijkste factoren zijn waar ondernemers rekening mee moeten houden bij het kiezen van een angel investeerder. Door de juiste investeerder te kiezen, kun je je bedrijf het meest efficient laten groeien en ondersteuning krijgen om succesvol te zijn. 

 

Auteur: Dean Schnek – VentureCapital.nl 

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code