5 Tips om je pitchdeck te laten opvallen bij investeerders

18 mei 2023

Als ondernemer is het belangrijk om op te vallen met je pitchdeck als je investeerders, partners of klanten probeert aan te trekken. Bij VentureCapital.nl weten we als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om je startup onder de aandacht te brengen. Daarom delen we graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw pitchdeck opvalt bij het publiek. 

Tip 1:

Ten eerste is het belangrijk om de problemen die je oplost voor je doelgroep duidelijk in de spotlight te zetten. Laat zien dat je begrijpt wat de problemen zijn van je doelgroep en hoe je daar op inspeelt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van afbeeldingen, video’s of andere visuele hulpmiddelen. 

Tip 2:

Daarnaast is het ook slim om gebruik te maken van concrete en zoveel mogelijk onderbouwd cijfermateriaal om je punt te maken. Wat is je tractie? Wat is de CAC en LTV. Toon aan dat je een goed begrip hebt van de markt en haar omvang. Laat tevens zien dat je een duidelijk beeld hebt van hoe je bedrijf zal presteren in de toekomst.  

Tip 3: 

Het kan ook helpen om het persoonlijk te maken en te laten zien wat je drijft en waarom je dit wilt doen. Laat zien dat je een passie hebt voor je product en dat je erin gelooft. Dit kan het publiek meenemen in je visie en ze enthousiasmeren voor je startup. 

Tip 4: 

Zorg ervoor dat je pitchdeck er pico bello uitziet zonder spel- en stijlfouten. Het pitchdeck is immers veelal het eerste visitekaartje dat een investeerder ontvangt van je bedrijf. 

Tip 5: 

Tot slot is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op alle vragen die je kunt verwachten.  Zorg ervoor dat je een duidelijk en overtuigend antwoord weegeeft in je pitchdeck op de belangrijkste vragen. Pas dit ook continu aan op basis van de gesprekken en feedback die je krijgt.  

Als je deze tips volgt, zal jouw pitchdeck opvallen bij het publiek en zullen investeerders, partners of klanten geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Bij VentureCapital.nl brengen we ondernemers graag in contact met specialisten die jouw pitchdeck kunnen bouwen en/of becommentarieren. Neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het opzetten van je pitchdeck of als je meer wilt weten over hoe we je kunnen helpen bij het groeien van je startup. 

 

Auteur: Dean Schnek – VentureCapital.nl Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code