AI-software om kanker vroegtijdig te detecteren

13 mei 2022

De startup (opgericht in 2019) richt zich op het ontwikkelen van AI-software voor opsporing van kanker in een vroeg stadium. Hier richten de ondernemers zich op digitale pathologie (CE gecertificeerd product, gericht op borstkanker met mogelijkheden om uit te breiden naar de meeste kankersoorten). Deze AI-software is samen met het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AvL) ontwikkelt. Daarnaast heeft de startup een AI-tool voor keelkanker detectie (momenteel onder evaluatie voor CE certificering), waarmee zij de eerste ter wereld zijn die dit in een klinische setting gaan implementeren (juli 2022 bij het Radboudumc). Het IP (intellectual property) van beide AI-tools is volledig in handen bij de startup. Dit bedrijf richt zich op het ontwikkelen van praktische, workflow geïntegreerde AI-software die zich richt op het ondersteunen van de klinische diagnostiek bij kanker. Met de AI-software voor pathologie is de startup in gesprek (i.e., pilotfase) met een vijftal internationaal opererende health groups/private hospitals die zeer geïnteresseerd zijn.

Business model:

– De startup hanteert een license fee per maand of jaar afhankelijk van het volume analyses en aantal gebruikers (dit is inclusief de hardware en custom installatie/integratie). Daarnaast kunnen er door de klant additionele modules worden geactiveerd, die apart worden gefactureerd.

– Daarnaast vindt er jaarlijks onderhoud plaats, wat apart wordt gefactureerd.

Type klant:

B2B

Gewenste investeerder:

Angel Investor, Venture Capital

USP’s:

– De producten zijn zo flexibel ontwikkeld, dat ze in elke workflow geplaatst kunnen worden. De enige concurrentie ligt bij de pathologie en daar heeft de onderneming de volgende unieke features die de concurrenten niet hebben: integratie in de bestaande digitale workflow, full slide analyse, een aantal klinische features die nog niet met AI worden geanalyseerd en de volledige analyse die op de achtergrond wordt uitgevoerd. 

– De startup richt zich op het toevoegen van analytische/klinische features die complex zijn, maar veel medisch-klinische waarde hebben. Deze additionele modules kunnen apart worden toegevoegd aan onze producten en dus apart gefactureerd boven op de maandelijkse/jaarlijkse fee.

– De startup is de eerste ter wereld die een AI-tool voor keelkanker detectie hebben ontwikkeld die in een klinische setting gaat worden gebruikt.

Benodigd kapitaal:

€2.800.000,-

Investeringsbehoefte:

– 50% business development

– 50% product development

Totaal over 3 jaar verspreidde financiële projectie (omzet inclusief overhead) is uitgewerkt in Excel en kan opgevraagd worden.

Sector:

AI, Health, ICT, B2B Software

Bedrijfsfase:

Series A

Aantal Founders:

2

Aantal werknemers:

6

Ervaring Founders:

De twee co-founders hebben ervaring binnen de medische/technische markt (gecombineerd zo’n 45 jaar). Daarnaast heeft de startup een klein, maar zeer sterk software development team en een global business development manager met 15 plus jaar ervaring in MedTech.

Maandelijkse omzet (huidig):

€10.000,- (Tot nu toe in 2022 10k omzet gedraaid, echter is dit niet recurring)

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€500.000,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€760.000-

Huidige maandelijkse kosten:

€30.000,-

Overige relevante informatie:

– Angel investor: €213.000,-. In 2019 en 2021 heeft onze angel investor in totaal €213.000 geïnvesteerd.

– Lening 2019-2022: €592.000,-. Deze lening is afkomstig van friends, family en fools.

– R&D subsidies NL overheid 2019-2022: €900.000,-. Deze subsidies zijn afkomstig van MIT-haalbaarheid en R&D (RVO), Health-Holland en provincie Noord-Holland.

-Op dit moment heeft de onderneming nog een subsidie traject lopen voor €250.000 die einde dit jaar bekend wordt gemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code