Automatisch verstelbare smart lights

23 maart 2023

Benodigd kapitaal

€135.000,-

Maandelijkse omzet

€0,-

Minimale ticketsize

Sector(en)

Consumentengoederen, Groothandel, Retail, Overig

Deze onderneming heeft als doel een nieuwe generatie Smart lampen te ontwerpen, produceren en verkopen. Het product is volledig ontwikkeld en de ondernemer is klaar om te markt op te gaan, hun productie- en inkooplijnen staan standby.

De smart lampen zijn innovatieve en betaalbare oplossingen voor het eenvoudig verstellen van spotlights. De bestaande gemotoriseerde spotlights zijn complex, groot, duur en worden via exclusieve kanalen verkocht. De huidige vergelijkbare modellen zijn dusdanig complex dat de afnemers een exclusieve doelgroep vormen. Dit creëert een gat in de markt voor de doelgroep die wel behoefte heeft aan dit product maar het nu te duur vindt. Dit gat in de markt vult deze onderneming op met hun automatisch verstelbare en betaalbare smart light. De lampen van deze onderneming zijn Smart, waardoor ze verder uitgebreid kunnen worden met andere Smart functies via de app. Omdat het team met over-the-air (OTA) updates werkt kunnen continu functies aan de app worden toegevoegd.

De onderneming richt zich op de mainstream markt met reguliere (bekende) verkoopkanalen. In het begin zullen deze verkoopkanalen Bol.com, Coolblue en Amazon zijn. De nieuwe lampen van deze onderneming zitten in dezelfde prijsklassen van soortgelijke spotlights bij de meest voorkomende winkels en bouwmarkten. Kopers hebben de keuze tussen lampen die even duur zijn, maar een geheel andere gebruikerservaring opleveren.

In bijna twee jaar tijd heeft deze onderneming een fantastisch eindproduct gerealiseerd. De software voor de besturing, zowel als de precieze hardware configuratie zijn uniek. Het design van het product wordt beschermd via modelrecht.

Business model:

Sales: B2C en B2B

B2C-> webshops

B2B-> voorraad houdende winkels

USP’s:

 • Gebruikerservaring: De onderneming biedt een buitengewone gebruikerservaring aan: een smart lamp op afstand bewegen door middel van draadloze besturing. De lampen worden bestuurd via een app. De app biedt mogelijkheden om apparaten te koppelen en werkt samen met andere IoT-platformen. Hiermee wordt de gebruikerservaring van elke individu nog unieker. De combinatie met Smart Bulbs resulteert in het verlichten van het gewenste gebied, in de gewenste kleur vanaf een afstand.
 • Prijs: De lampen worden aangeboden via de reguliere verkoopkanalen. Dit is uniek omdat er geen vergelijkbare op afstand beweegbare lampen via deze kanalen worden aangeboden. Iedereen kan daarom deze lampen kopen tegen een mooie prijs; de lampen worden verkocht in dezelfde prijsklassen als spotlights bij de meest voorkomende winkels en bouwmarkten.
 • Timing van marktintroductie: Omdat er op dit moment geen andere spelers op de markt zijn die een soortgelijk product via de reguliere kanalen aanbieden, heeft de onderneming een zekere voorsprong in de markt. Ook gezien de moeite, tijd, R&D en budget die een andere speler zou hebben om een soortgelijk product op de markt te brengen, heeft de onderneming een concurrerende positie.

Investeringsbehoefte:

 • Opstart: €20.865,-
 • Productie: €31.724,-
 • Promotie: €33.200,-
 • Logistiek: €4.500,-
 • Bedrijfsvoering: €44.711,-

Ervaring founder(s):

Founder 1.

 • 9+ jaren ervaring: inkoop en verkoop van goederen;
 • 5+ jaren ervaring opgedaan met de verkoop van diensten aan consumenten;

Founder 2.

 • 10+ jaren ervaring als leidinggevende;
 • 6+ jaren ervaring risicomanagement in profit sector;
 • 4+ jaren ervaring Tactisch en strategisch management;
 • Lean Black Belt Expert.

Overige relevante informatie:

De ondernemer heeft reeds €34.000,- uit eigen middelen geïnvesteerd in dit bedrijf. Daarmee heeft de ondernemer met eigen middelen het gehele traject van een idee tot een werkend eindproduct bekostigd.

Video pitch:

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B en B2C

Sector(en):

Consumentengoederen, Groothandel, Retail, Overig

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal huidige werknemers:

3

Aantal founders:

2

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital

Benodigd kapitaal:

€135.000,-

Reeds toegezegde financiering:

0

Minimale ticketsize:

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€400.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€815.000,-

Maandelijkse kosten:

€0,-

Andere interessante plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code