B2B Footprint software voor producten

20 december 2022

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

Wij leveren B2B software voor het genereren van duurzaamheidsclaims van producten.

99% van de huidige duurzaamheidsclaims van producten zijn niet conform nieuwe Europese richtlijnen die vragen om actuele, verifieerbare en objectieve onderbouwing. De huidige oplossingen zijn onvoldoende schaalbaar om aan de Europese richtlijnen en klantwensen te kunnen voldoen.

Onze onderneming heeft i.s.m. de TU delft de afgelopen 1,5 jaar een software model ontwikkeld om claims op grote schaal geautomatiseerd te maken en actueel te houden.

Wij zijn momenteel actief in de Europese verpakkingsmarkt (200 Miljard). 3 actieve klanten (300 miljoen KG verpakkingen), 4 bedrijven in onderhandeling, 10 bedrijven testen onze software.

 

Business model:

Licentiemodel op jaarbasis per bedrijf (€5.000-€15.000). Optioneel maatwerk voor data koppelingen.

 

Type Klant:

B2B

 

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Strategische Investeerder

 

USP’s:

  • Eenvoudig op te zetten voor niet experts;
  • Gericht op ondersteuning van sales activiteiten (claim pagina, webshop integratie, QR code);
  • Transparantie in onderbouwing en berekening;
  • Te gebruiken met de huidige aanwezige ERP/PIM data;
  • Live footprint berekeningen.

 

Benodigd kapitaal:

€100.000,- (De totale ronde is €500.000,-, echter is €400.000,- toegekend)

 

Investeringsbehoefte:

  • €250K sales en acquisitiekosten, o.a. aanname 2 sales FTE;
  • €180K investering software v2, o.a. aanname 1 developer;
  • €70K algemene kosten.

 

Sector:

B2B Software, Impact, SaaS

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal Founders:

2

 

Aantal Huidige Werknemers:

4

 

Ervaring Founder:

Founder 1: Opgeleid als technisch bedrijfskundige en masters in engineering. 7 jaar ervaring als strategie en IT consultant en gewerkt voor diverse grote internationale productie bedrijven.

Founder 2: Verkocht zijn onderneming in Chinese telefoons tijdens zijn studie geschiedenis. Daarna werkzaam geweest als lean startup coach en innovatie expert.

Founder 1&2 hebben 2,5 jaar samengewerkt bij een Amsterdamse startup studio Aimforthemoon en diverse concepten voor corporates ontwikkeld. Afgelopen 2 jaar netwerk opgebouwd in de Europese verpakkingsindustrie en bijscholing gehad voor het meetbaar maken van milieu impact van bedrijven.

 

Maandelijkse Omzet:

€24.000,-

 

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€400.000,-

 

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€3.000.000,-

 

Huidige Kosten (maandelijks):

€24.000,-

 

Reeds toegezegde funding:

€400.000,-

 

Overige Relevante Informatie:

4.000 uur geïnvesteerd door founders (47,5% / 47,5% aandelen).50K EUR pre-seed investering door Berlijnse VC (CLA voor 5% aandelen).

Deze ronde:LOI 250K door angel investeerder uit verpakkingsindustrie.150K opvolg investering door Berlijnse VC.

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Wij leveren B2B software voor het genereren van duurzaamheidsclaims van producten. 99% van de huidige duurzaamheidsclaims van producten zijn niet conform nieuwe Europese richtlijnen die vragen om actuele, verifieerbare en objectieve onderbouwing. Huidige oplossingen zijn onvoldoende schaalbaar om aan de Europese richtlijnen en klantwensen te kunnen voldoen. Onze onderneming heeft i.s.m. de TU delft de afgelopen 1,5 jaar een software model ontwikkeld om claims op grote schaal geautomatiseerd te maken en actueel te houden. Wij zijn momenteel actief in de Europese verpakkingsmarkt (200 Miljard). 3 actieve klanten (300 miljoen KG verpakkingen), 4 bedrijven in onderhandeling, 10 bedrijven testen onze software.

Business model:

Licentiemodel op jaarbasis per bedrijf (€5.000-€15.000) Optioneel maatwerk voor data koppelingen

USP’s:

– Eenvoudig op te zetten voor niet experts – Gericht op ondersteuning van sales activiteiten (claim pagina, webshop integratie, QR code) – Transparantie in onderbouwing en berekening – Te gebruiken met de huidige aanwezige ERP/PIM data – Live footprint berekeningen

Investeringsbehoefte:

250K sales en acquisitiekosten, o.a. aanname 2 sales FTE, 180K investering software v2, o.a. aanname 1 developer 70K algemene kosten

Ervaring founder(s):

Founder 1 Opgeleid als technisch bedrijfskundige en masters in engineering. 7 jaar ervaring als strategie en IT consultant en gewerkt voor diverse grote internationale productie bedrijven. Founder 2 Verkocht zijn onderneming in Chinese telefoons tijdens zijn studie geschiedenis. Daarna werkzaam geweest als lean startup coach en innovatie expert. Founder 1&2 hebben 2,5 jaar samengewerkt bij een Amsterdamse startup studio Aimforthemoon en diverse concepten voor corporates ontwikkeld. Afgelopen 2 jaar netwerk opgebouwd in de Europese verpakkingsindustrie en bijscholing gehad voor het meetbaar maken van milieu impact van bedrijven.

Overige relevante informatie:

4.000 uur geinvesteerd door founders (47,5% / 47,5% aandelen) 50K pre-seed investering door Berlijnse VC (CLA voor 5% aandelen) Deze ronde: LOI 250K door angel investeerder uit verpakkingsindustrie 150K opvolg investeering door Berlijnse VC

Andere interessante plaatsingen

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Benodigd Kapitaal: € 250.000,-
Maandelijkse Omzet: € 10.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Mobility, Retail

De onderneming is gestart in november 2022, heeft in Q2 een aanvang gemaakt met een pilot, die nu redelijk succesvol is afgerond. Er wordt gezocht naa...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code