Belichtingssystemen voor farming concepten

8 november 2022

Deze partij is voornamelijk gespecialiseerd in belichtingssystemen. Dit bedrijf is gericht op indoor farming faciliteiten zoals vertical farms en ondernemers voor shipping container farming.

Het bedrijf is opgericht in 2018 met een co-founder, maar door de pandemie en lockdowns waren activiteiten gestaakt. Er waren hierdoor geen financiële middelen meer om de startup te bootstrappen. Het team is om deze reden gestopt. Nu is het bedrijf begonnen met een doorstart zonder de co-founder maar met een revolutionair concept.

Tijdens de eerste startup heeft het bedrijf zich voornamelijk bezig gehouden met het ontwikkelen van innovatief LED armaturen voor de binnenteelt. Ze hadden enkele exemplaren verkocht van hun eerste prototype en de omzet was <10.000EUR.

Nu zoekt deze ondernemer twee co-founders om samen de doorstart te realiseren met een nieuw revolutionair concept.

Business Model:

Het business model is de verkoop van belichtingssystemen, container farms en innovatieve horticultuur tech producten.

Type klant:

B2B

USP’s:

Autoriteit op gebied van belichting voor de horticultuur, startende onderneming met veel mogelijkheden voor eigen inbreng.

Gewenst type Co-founder / Partner:

Technisch, Overige

Verwachtingen van een nieuwe co-founders/partners:

– Een ervaren industrial engineer met technische kennis in optics voor technisch mee ontwerpen van verschillende innovatieve systemen.

– Een ervaren entrepreneur voor het structureren van een technische startup.

Voor beiden ervaring met indoor farming is een grote pre.

Investering:

Nader te bespreken

Sector:

Agri, Energy

Bedrijfsfase:

Pre-seed

Aantal huidige founders:

1

Aantal huidige werknemers:

0

Overige relevante informatie:

Het betreft een project dat bestaat uit 2 delen/fases die elk onafhankelijk of gecombineerd in de markt gezet kunnen worden.

Fase 1: Een container farm concept met een 300% hogere productie/omzet capaciteit en ROI verhoging van 200% ten opzichte van huidige “traditionele” container farms. Dit gaat in verhouding gepaard met lagere Operational Expenses(OPEX) en ondernemersrisico. Daarnaast verbreedt het de opties van toepassingen, inzetbaarheid en layout design van de vertical farm.

Fase 2: Een revolutionair belichting en stroom generatie systeem dat gebruik maakt van zonlicht. Dit concept maakt het mogelijk om natuurlijk zonlicht in de indoor farm kweekruimte te brengen en tegelijkertijd stroom te genereren. Hierdoor is de indoor farm compleet CO2 neutraal/emissie-vrij en zelfs potentieel CO2 reducerend. Dit geheel in lijn met de huidige trend en UN Sustainability Goals. Het maakt de indoor farm compleet autonoom en off-grid. Drastische reductie in overhead kosten door de eliminatie van energieverbruik van het indoor farm. Het systeem bestaat voornamelijk uit gangbare materialen en bevat weinig electronica.

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

A modern thrift store concept

A modern thrift store concept

This company is going to be a sustainable and modern thrift store concept that offers high-quality secondhand goods...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code