Betekenis Venture Capital

7 juni 2021

Venture capital is kapitaal dat aan bedrijven wordt verstrekt om de (snelle) groei, of start van het bedrijf te financieren. De Nederlandse term hiervoor is durfkapitaal. Het wordt durfkapitaal genoemd omdat het investeren van venture capital een verhoogd risico met zich mee brengt.

Venture capital is geld dat wordt geïnvesteerd vanuit een venture capital partij in plaats van het eigen vermogen van een oud-ondernemer (angel investor). De venture capital bedrijven bestaan uit professionele investeerders (de General Partners) en hun geld komt uit verschillende, externe, bronnen (de Limited Partners).

Waarom Venture Capital?

Banken en grote investeerders (private equity) zijn vaak huiverig om geld te stoppen in een beginnende onderneming door het risico. Daarom is venture capital een belangrijke manier om geld op te halen voor een startend ondernemer.

De venture capital ronde bij een start up komt altijd na een angel investor/FFF ronde. Anders dan bij deze voorgaande rondes, wordt venture capital niet direct geïnvesteerd met eigen geld en eigenlijk zelden met echt lage bedragen.

Venture capital wordt voornamelijk verstrekt aan bedrijven met groeipotentieel. Door het hoge risico profiel wordt er bij venture capital vaak een hoge rendementseis gevraagd om te compenseren voor het gemaakte risico. 

 

Hoe verkrijg je Venture Capital?

Venture capital aantrekken is vaak nog wel een uitdaging. Het is daarom ook belangrijk dat je weet waar je aan begint. Bij het verstrekken van venture capital zijn vaak naast de hoge rendementseisen,  inspraak in het bestuur van de onderneming gewenst. Dit iets waar een ondernemer voor open moet staan.

Verder is het heel belangrijk om veel tijd te besteden aan je businessplan en pitchdeck. Om venture capital aan te trekken is het belangrijk om aan te tonen waarom jouw onderneming groeipotentie heeft en waarom er in jouw bedrijf zal moeten worden geïnvesteerd.

VentureCapital.nl heeft veel partners bij ons aangesloten die graag willen helpen bij dit soort belangrijke aspecten. 

Ben je er na het lezen van dit artikel zeker van dat jij als onderneming venture capital nodig hebt? Meld je dan aan bij platformen zoals Venturecapital.nl, wij hebben o.a. een groot netwerk van venture capitalists waar hopelijk iets moois uit kan voortvloeien! Bekijk hiervoor de vraag en aanbod op VentureCapital.nl

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code