Buy and build in de installatie(techniek) branch

9 juni 2022

Dit bedrijf is actief in de installatietechniek branche. Zij nemen kleine installatiebedrijven met een omzet tussen 1mln – 15mln over. Dit bedrijf houdt zich vervolgens bezig met de optimalisatie en consolidatie van deze verschillende installatiebedrijven. Zo behalen zij veel winst op het gebied van effectiviteit en efficiency binnen de kleine MKBs in de installatietechniek branch. Hierbij kan worden gedacht aan gedeeltelijk automatisering, voorraad- en personeel-optimalisatie, cross selling van klanten tussen de bedrijven, goede financiële administratie opzetten etc.

Business Model:

Het aanbieden van diensten aan particuliere- en zakelijke klanten door middel van de overgenomen bedrijven. De diensten zijn: installeren, plaatsen, repareren en onderhouden van installatie(techniek) werkzaamheden incl. duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Type klant:

B2C & B2B

Gewenste Investeerder:

Angel Investor, Venture Capitalist, Incubator/Accelerator
 

USP’s:

Het team van dit bedrijf heeft zowel acquisitie kennis om de buy and build strategie toe te passen maar ook de nodige management en inhoudelijke kennis om vervolgens de organisatie aan te sturen na de acquisities.
Hun focus ligt op de kleine MKB-installatiebedrijven die tussen waal en schip vallen tijdens verkoop. Te klein voor een grote multinational en te groot voor een DGA met weinig managementervaring. Uiteindelijk behoudt het bedrijf de huidige naam na de overname ter bescherming van de lokale cultuur, werksfeer bij personeel, reputatie, binding met de omgeving klanten en leverancier. 

Benodigd Kapitaal:

€3.000.000,- (minimale tickets size €500.000,-)

Investeringsbehoefte:

De investeringen zullen gebruikt gaan worden 1 project of meer projecten te financieren. 1 project is ongeveer gelijk aan €500.000,-. Dit zal worden gebruikt als vreemd vermogen, maar kan ook als equity gebruikt worden.

Sector:

Bouw & Installatie

Bedrijfsfase:

Series A

Aantal founders:

1

Aantal werknemers:

10

Ervaring founders:

Het team heeft gezamenlijk meer dan 100+ jaar ervaring. De ervaring en kennis is op gebied van ondernemerschap (zowel lokaal als internationaal), strategisch management, buy & build implementaties, pre en post merger/acquisities, accounting, finance, installatietechniek, IT & implementaties.

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Thé sustainable (plant-based) fast-food chain

Thé sustainable (plant-based) fast-food chain

This is a sustainable fast-food company. They are building a sustainable and healthier version at a triple A location of the yellow M and that other king. The startup believes that the essence of fast food contains the building blocks for a successful formula that...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code