Denim merk met bewezen succes in een niche markt

1 februari 2023

Dit Nederlandse denim merk is gefocust op de smart geklede (lange) man. Zelf heeft de founder jarenlang moeite gehad om een kwalitatieve modieuze jeans op maat te vinden. Door zijn lengte was dit bijna onmogelijk. 

Door zijn jarenlange ervaring in de mode weet hij hoe de markt zich beweegt en wat een merk nodig heeft om te succesvol te zijn. Daarom besloot hij in juni 2020 zelf een jeans label te beginnen en met succes!

Na twee jaar is er €100.000,- omgezet en is het bedrijf klaar voor de volgende stap. Het bedrijf verkoopt de jeans via een eigen website en een fysieke reseller. De aanvragen van fysieke resellers om de jeans van dit bedrijf te verkopen komen zeer regelmatig voor, echter kiest het bedrijf om de broeken D2C te blijven verkopen om zo gezonde marges te creëren.

In Nederland zijn 21% van de mannen langer dan 1.90cm en de vraag naar denim blijft groeien, daarom ziet de founder hier genoeg mogelijkheden. De founder wilt met een angel investor zo marktleider worden in deze niche.  

investeringen voor Jeans

Business Model:

Directe verkoop aan klanten (Via eigen website en één fysieke reseller). Het product heeft een wintstmarge van 77,6% in de verkoopprijs.

Type klant:

B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Venture Capitalist

 

USP’s:

De jeans zijn ontworpen lang mee te gaan. Duurzame super soft stretch jeans met een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding, dit is pure luxe voor een elegante prijs. Het is een opkomend merk in de high-end mode-industrie en met passie ontworpen in Nederland, handgemaakt met precisie in Portugal. Verkrijgbaar in lengtematen 32 t/m 38. De jeans zijn beschermd via merkrecht.

 

Benodigd Kapitaal:

€150.000,-
 

Investeringsbehoefte:

– €125.000,- voor werkkapitaal voor o.a. nieuwe collectie en bevoorrading.

– €25.000,- voor marketing en branding.

 

 

Sector:

E-Commerce, Fashion, Marketing, Retail

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal founders:

1

 

Aantal huidige werknemers:

1

 

Ervaring:

De ondernemer is een retail manager geweest en werkt al vanaf zijn 15de in de Retail. Door de ervaring van het gehele team weten zij hoe de markt zich beweegt en hebben daarom bewust gekozen voor een niche markt met de ambitie een groot nieuw jeans merk te worden met een mooi verhaal erachter. Het team is leergierig en heeft een grote ambitie.

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€4.000,-
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€150.000,-
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€400.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€2.500,-

 

Overige relevante informatie:

In het verleden is er al €20.000,- in het bedrijf geïnvesteerd door de eigenaar en er is €20.000,- opgehaald bij een microkrediet partij.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code