Co-founder gezocht voor bedrijf dat gezondheid promoot met spellen

3 april 2023

Het bedrijf dat ik ga oprichten, helpt mensen op een leuke manier om te stoppen met roken, slecht eten en overmatige suikerconsumptie. We zullen ook apps ontwikkelen om pesten en depressie te verminderen.

Ons bedrijf biedt drie verschillende producten aan, waaronder spellen die gericht zijn op het verminderen van roken en ongezond eten. Het doel is om het internationale rookprobleem en obesitas op een leuke manier aan te pakken en zo bij te dragen aan een gezondere en gelukkigere levensstijl van onze klanten en fans. We streven naar 50.000 klanten in het eerste jaar, met de hulp van winkels en groothandels.

De productie van ons product vindt plaats in China. De verschillende onderdelen van het product worden samengevoegd op hetzelfde Chinese adres van de fabriek. Het spel wordt vervolgens verpakt en verzonden naar een Amazon magazijn in Nederland, van waaruit het te koop wordt aangeboden op onze eigen website, Bol.com en Amazon.

Ons doel is om maatschappelijke problemen spelenderwijs op te lossen en consumenten weer fitter en gelukkiger te maken, terwijl ze ook geld besparen. Het spel is te koop voor ongeveer 30 euro inclusief btw, waarbij we na aftrek van de kosten van Amazon ongeveer 13 euro winst maken. We werken samen met grote bedrijven en winkels om ons product te verkopen.

Business Model:

Inkoopprijs voor 1e 2000 spellen bedraagt €5,- tot €5,50,- vanwege de mold van 3939 USD

De tweede ronde aan spellen zullen slechts €3,- tot €3,60,- kosten (zonder de evt. belastingen en verzendkosten). Marge is ongeveer €21,- .

Type klant:

B2B & B2C

USP’s:

Dit bedrijf zal producten op de markt brengen om mensen op een leuke manier te helpen gezonder te leven. We streven ernaar om op een speelse manier het rookprobleem wereldwijd terug te dringen en strijden tegen overgewicht, terwijl we ook hoge winsten proberen te behalen. Er bestaan momenteel geen spelletjes op de markt zoals die van ons. Hiermee hopen we de markt te veroveren.

Gewenst type Co-founder / Partner:

Angel Investor

Verwachtingen van een nieuwe co-founder/partner:

De co-founder/partner heeft als toegevoegde waarde om op commercieel- cq marketing- en operationeel gebied voldoende know-how te hebben, waarbij samen wordt gewerkt om binnen 5 jaar minimaal 5 vestigingen, na de succesvolle pilot in Zwolle operationeel te hebben.

Investering:

Ja

Sector:

Consumentengoederen, E-Commerce, Health, Onderwijs

Bedrijfsfase:

Pre-Seed

Ervaring founder:

De oprichter van dit bedrijf is een HBO-student Social Work met een passie voor het helpen van mensen. In de buurt heeft hij al activiteiten georganiseerd voor kinderen en andere leuke initiatieven genomen, maar nu wil hij op ondernemende wijze mensen op een leuke manier gezonder maken. Zijn oudere broer heeft als groothandelaar en supermarktmedewerker gewerkt en heeft in zijn eentje het werk van 3 à 4 jongens verricht voor zijn toenmalige werkgever. Naast logistieke werkzaamheden binnen de groothandel heeft hij ook honderden supermarkten van voorraad voorzien, waardoor hij een uitstekende relatie heeft met deze supermarkten en andere groothandels.

De oprichter spreekt 3 talen uitstekend en 3 talen (Frans, Duits en Turks) wat minder. Zijn broer spreekt vloeiend 3 talen (Nederlands, een Marokkaanse taal en Turks). De tweede broer van de oprichter heeft ook jarenlang een supermarkt gerund voor zijn werkgever en heeft ervaring met vakkenvullen, bakkerij werkzaamheden, slagerij werk en het doen van inkopen en administratieve taken. De oprichter is elke dag bezig met leren over ondernemen, marketing en andere belangrijke zaken voor ondernemers en is zeer leergierig. Hij heeft een goede vriend die bijna is afgestudeerd als HBO Bedrijfskundige en die al 4 à 5 bedrijfjes runt. Deze vriend heeft een contact bij een van de grootste supermarkten/groothandels in Den Haag en omgeving, die kan helpen bij het presenteren van het spel aan groothandels en bedrijven.

Aantal huidige werknemers:

1-5

Overige relevante informatie:

Er is 5000 geïnvesteerd door de founder en familie.

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code