Co-founder/partner voor strategie-executie en groei

29 april 2021

Type investeerder:

Angel investor; Adviseur

Sector:

ICT; Groothandel; Food; Bouw & Installatie; Agri; Retail; Zakelijke dienstverlening; Overige; Health; Impact; Consumentengoederen; Productie

In welke fase dient de onderneming zich te bevinden:

Pre-seed; Seed; Early Growth; Series A; Series B; Series C; Volwassen

Te bieden competenties:

Strategie-executie. Slim groeien in meerdere organisatiefases. Organisatiebouwer met 20 jaar ervaring in groei en turnaround en bedrijfskundige achtergrond.

 

Aantal jaar ervaring:

25

 

Overige relevante informatie:

Wat zoekt dit persoon en wat biedt hij?
Hij zoekt een bedrijf met de potentie om snel te groeien en met een schaalbaar product of dienst waar hij wat mee heeft zoals food, health, of een gamechanger. De klik met de founder is cruciaal!
Wat dit persoon biedt is 20 jaar ervaring met het realiseren van groei en turnaround, als (interim) directeur, adviseur en partner. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond, ervaring in uiteenlopende sectoren bij grote en kleinere bedrijven in verschillende organisatie-levensfases. Hij is een organisatiebouwer die graag onderneemt met slimme eigenwijze mensen. Naast zijn expertise en ervaring bied hij zijn netwerk, toegang tot kapitaal en zijn persoonlijkheid met veel energie, creativiteit, iq en eq en vooral executie-kracht.

Anderen over deze investeerder: Creatief én oplossingsgericht. Ziet altijd perspectief en weet concreet wat te doen, ook als zaken vastzitten. Creëert energie en beweging. Schakelt makkelijk tussen niveaus en disciplines en overbrugt de belangen van stakeholders en generaties. Ervaring in verschillende sectoren, bedrijven en rollen is zeer waardevol want sectoren lopen steeds vaker in elkaar over (tech). Leidinggevende ervaring, communicatief sterk en besluitvaardig. Uitstekende analytische vaardigheden. Kent de dynamiek van meerdere eigenaren van binnenuit. Organisatiebouwer.

Waarom een co-founder/partner?
Bij veel startups en scaleups ligt er veel op het bordje van de founder en hij/zij doet steeds minder waar hij/zij goed in is of waar zijn/haar kracht juist niet ligt. Dit is jammer van energie, kost tijd omdat het vertraagt en het is ook een risico want …. Investeerders weten dat bij groei ‘de mensen het verschil maken’ en dat het juiste team cruciaal is. Als de businesscase interessant is dan kijkt de investeerder naar het team en stelt de vraag of het team in staat is om het executieplan te realiseren. Niet voor niets hoor je regelmatig bij startups dat het gaat om ‘team, team, team’. Geld is er volop, risico’s blijven en mensen maken verschil. Ook leert de geschiedenis dat de juiste ‘combinaties van ondernemers’ ver kunnen komen, niet alleen in de opstartfase maar juist ook daarna. Immers elke fase vraagt weer andere kwaliteiten en weinig mensen hebben al die kwaliteiten of ervaring in huis. Deze combinatie van ondernemers zijn vaak complementair en dan zowel in expertise (bijvoorbeeld product-expertise, industrie-expertise of commerciële-expertise) als in persoonlijkheid (extravert, structureren, empathie etc). Kortom, het juiste team is cruciaal en een slimme ondernemer zorgt ervoor dat in een zo vroeg mogelijk stadium de beste mensen aan boord zijn en een co-founder/partner die complementair is kan zeer interessant zijn. Een co-founder/partner is dan goed voor de business, goed voor de ondernemer zelf en interessant voor investeerder. Immers, voor de investeerder betekent het minder risico en een hoger rendement Een win-win voor allen.

Waarom hij co-founder/partner?
Zijn passie is het bouwen van organisaties en strategie-executie. Hij heeft dit gedaan als (interim) directeur, adviseur, projectmanager, manager business development en als partner van een adviesbureau. Hij wilt weer echt onderdeel zijn van een bedrijf, al zijn expertise en creativiteit vol inbrengen en klaar met uurtje-factuurtje. Dus co-founder/partner is dan de oplossing: hij gaat vol gas en de founder/investeerder(s) krijgen hoogwaardige expertise die bij inhuur te duur is.

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code