Ruimtebesparende woon pods

29 augustus 2022

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

Deze startup bouwt ruimtebesparende pods die het wonen voor starters en alleenstaanden terug betaalbaar maken.

De ruimtebesparende en adaptieve eigenschappen van de pod zijn toepasbaar op een brede waaier van sectoren, met name grootstedelijke aparthotels en privé appartementen, microwoningen, poolhouses, pop-up hotels, vakantiewoningen en cruiseschepen, zowel B2B en B2C.

De Total Adressable Market voor privé appartementen alleen bedraagt 17 miljard Euro.

Van het product is inmiddels een proof-of-concept prototype (TRL 4) gebouwd en in de komende fase zal een engineering prototype worden gerealiseerd (TRL 5 &6).

Er is een octrooiaanvraag ingediend op Europees niveau, waarvoor de procedure loopt. Een nieuwheidsonderzoek heeft al uitgewezen dat het product octrooieerbaar is.

De startup is in 2021 gestart en bevindt zich in de pre-seed fase. Voor de realisatie van het engineering prototype en parallelle marketingactiviteiten zal voorafgaand een fondsenwervings ronde gedaan worden.

Business Model:

De basis(richt)prijs van de pod is €22.000,-. De verkoopprijs zal echter variëren, afhankelijk van de locale vierkante-meter-prijs (met beduidend hogere marges in metropolen).

De pods worden online en offline verkocht via direct sales en flat-pack geleverd. Op locatie worden ze door een team van installateurs (in onderaanneming) gemonteerd.

Type klant:

B2B & B2C

USP’s:

De pods van deze startup bieden een ROI die 3 keer hoger ligt dan die van de concurrenten. Hierdoor kunnen deze ook een rendabele oplossing bieden in regio’s waar perceelkosten lager liggen dan metropolen als New York en Londen, maar waar betaalbaarheid ook een probleem vormt.

Gewenst type Co-founder / Partner:

Marketing

Verwachtingen van een nieuwe co-founder/partner:

Deze technische oprichter is op zoek naar een toegewijde mede-oprichter met een sterke B2B-marketingachtergrond, afgestemd op de vroeg fase van startups en bij voorkeur enige startup-ervaring als oprichter of een sterk trackrecord van ondernemerschap. Er is veel potentieel in verschillende markten om te ontdekken, dus de ideale mede-oprichter is iemand die onafhankelijk kan werken, veelzijdig genoeg is om zowel een website als een marketingteam te bouwen, en die een hustler-mentaliteit heeft, zonder de houding. 

Omdat deze startup zich in de pre-seed-fase bevinden, zal de startup veel van zijn inspanning willen besteden aan fondsenwerving en het pitchen van het product aan investeerders. Jouw vermogen om een ​​goed gemaakte en zelfverzekerde pitch te geven wordt daarom zeer gewaardeerd.

In eerste instantie zou je rol parttime (25u+/week) kunnen zijn en aan het einde van de pre-seed ronde fondsenwerving, zou dit fulltime moeten worden. Het is echter een bonus om vanaf het begin volledig toegewijd te zijn.

De favoriete manier van werken is hybride, aangezien sommige werkzaamheden met betrekking tot productontwikkeling ter plaatse moeten worden gedaan en pitchen ook een teaminspanning zal zijn.

Investering:

Nader te bespreken

Sector:

Bouw & Installatie, Vastgoed

Bedrijfsfase:

Pre-seed

Aantal huidige founders:

1

Aantal huidige werknemers:

0

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code