Converteerbare obligatielening op Capclaim

31 mei 2023

Benodigd kapitaal

€3.000.000,-

Maandelijkse omzet

€0,-

Minimale ticketsize

€25.000,-

Sector(en)

SportTech

Geachte Belegger,

Ik ben een fiscalist en ondernemer in hart en nieren.

Als u iemand bent die wil beleggen zónder het risico de hoofdsom kwijt te raken, die op zoek is naar een mooi alternatief voor geld op de bank of een mooie aanvulling op zijn/haar beleggingsportfolio, dan wil ik u graag iets voorleggen.

Samen met Frank Rijkaard begon ik in 2005 een bedrijf dat software zou leveren aan de sportwereld. Andere grote namen, zoals Johan Cruijff en Guus Hiddink, verbonden hun naam aan dit project. Een beursgenoteerde en gerenommeerde softwareproducent zou het product voor ons bouwen, maar toen wij wilden uitleveren aan onze klanten bleek de software zó vol fouten te zitten dat er niet mee te werken viel. Gevolg: de klanten liepen weg en de onderneming moest worden gestaakt.

Aangezien deze softwareproducent (een beursgenoteerd bedrijf) op geen enkele manier verantwoordelijkheid wilde nemen voor haar fouten – zelfs niet fatsoenlijk in gesprek wenste te gaan – werd ik gedwongen een gerechtelijke procedure te starten.

Inmiddels is deze zaak behandeld door het hof Amsterdam, dat mij op de belangrijkste juridische punten in een tussenvonnis in het gelijk heeft gesteld. De softwareproducent is tegen deze beslissing van het hof in beroep gegaan bij de Hoge Raad (HR). De HR heeft onlangs nagenoeg alle verweren van de aangeklaagde partij (20 stuks) afgewezen en twee overgebleven verweren zullen door hof Den Haag nader worden gemotiveerd.

Vanwege het arrest van de HR staan thans een aantal heel belangrijke zaken vast, te weten: de overeenkomst dient te worden uitgelegd zoals ik deze begrijp en de aangeklaagde partij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het opgeleverde product.

Hiermee is een zeer grote stap gezet naar de uiteindelijke winst in deze procedure. De vraag is hoe die winst er uit zal zien. Win ik de procedure doordat vast wordt gesteld dat de softwareproducent een wanprestatie heeft gepleegd, dan krijg ik de betaalde facturen met (handels)rente terug. Het gaat dan om een bedrag van ruim € 7 miljoen.

Wordt vastgesteld dat de producent grof nalatig heeft gehandeld, dan zal zij zich niet mogen beroepen op de beperking van haar aansprakelijkheid. Zij is dan aansprakelijk voor de gehele schade die is geleden.

Een van de meest gerenommeerde schadespecialisten in Nederland, die ook wordt ingehuurd door Gerechtshoven en de Ondernemingskamer voor het vaststellen van schade, heeft destijds de schade van het bedrijf bepaald en vastgesteld dat wanneer ons een deugdelijk product was geleverd, wij daar succesvol én langdurig geld mee hadden kunnen verdienen.

Gebaseerd op dit rapport is er 43 miljoen euro aan schadevergoeding geëist. Nu krijgen beleggers de kans te profiteren van deze vordering!

Ik bied beleggers namelijk de mogelijkheid mee te doen aan de uitgifte van een Converteerbare Obligatielening.

De lening wordt gedekt door voldoende onderpand en de hoofdsom van de belegger is dus verzekerd tegen een mogelijk verlies.

Is uw interesse gewekt en wilt u meer van deze unieke beleggingspropositie weten? Vul dan uw contactgegevens in voor meer informatie.

Business model:

De uitgifte van een converteerbare obligatielening.

USP’s:

Een unieke propositie om mee te liften op winstkansen die een claim op een multinational biedt.

Investeringsbehoefte:

Het doel is met de convertible zo’n € 3.000.000 uit de markt te halen.

Ervaring founder(s):

Als fiscalist en ondernemer al dertig jaar actief en founder van diverse succesvolle bedrijven.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B en B2C

Sector(en):

SportTech

Bedrijfsfase:

Volwassen

Aantal huidige werknemers:

0

Aantal founders:

1

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Strategische-Investeerder

Benodigd kapitaal:

€3.000.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€500.000,-

Minimale ticketsize:

€25.000,-

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€8.000.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€10.000.000,-

Maandelijkse kosten:

€10.000,-

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code