Crowd creativity platform

18 februari 2022

Beschrijving onderneming:

In deze tijd van ongeëvenaarde (digitale) ontwikkeling en transformatie worden organisaties continu uitgedaagd zich aan te passen aan het snel veranderende speelveld. Survival of the fittest, waarbij het gaat om aanpassingsvermogen en creativiteit. Creativiteit is scheppend vermogen, het scheppen van originele oplossingen voor problemen.

Hoe geweldig is het voor een organisatie om op een simpele en veilige manier toegang te krijgen tot ongelimiteerde creativiteit voor het aangaan van creatieve uitdagingen i.p.v. je te beperken tot enkele individuen/bureaus?

Dat is precies wat deze startup als online crowd creativity platform doet: het gangbare ‘gesloten’ creatieproces openbreken. Zij brengen Creators en Opdrachtgevers samen via een transparant en doelgericht pitch-format en laten gedurende het traject automatisch via onze technologie de content storyline ontstaan die de Opdrachtgever tevens kan inzetten op eigen kanalen. De startup werkt voor bedrijven, gemeenten als bekende artiesten en het betreffen creatieve vraagstukken op gebied van ontwerpen van social media campagnes, city marketing uitingen, interieur ontwerp, sieraden, graphic design, etc. Zo hebben we in het verleden ook de tattoo op de linker arm van André Hazes ontworpen wat drie vrijdagen als item te volgen was op RTL Boulevard. Het format en platform werkt als volgt: 

  • De creatieve vraag van de Opdrachtgever wordt in een pakkende video gepresenteerd en die die gaat online op het platform en via diverse online kanalen.
  • Creators beantwoorden de vraag via grote hoeveelheid en diversiteit aan pitches die via het online platform worden geüpload en waar Opdrachtgever uit kan kiezen en doelgroepen bij kan betrekken.
  • De Opdrachtgever selecteert een Top 3 van beste ideeën en het winnende concept wordt daarna gerealiseerd, wat ook met korte video’s wordt gevolgd tot aan de onthulling van de eindcreatie.

Effect en resultaat:

Grote hoeveelheid pitches voor de Opdrachtgever om de beste uit te kiezen. Gedurende het traject een continu engagement van gewenste stakeholders en effectieve merkactivatie van de Opdrachtgever. En bovenal draagvlak voor het winnende gekozen ontwerp, waarbij ieder creatief talent een kans krijgt! Tevens werken we samen met neuro-marketing partner om pitches op basis van gedragswetenschap te laten valideren.

 

Business Model:

20 tot 25% brutowinstmarge op opdrachten.

 

Type klant:

B2B/B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor en Venture Capitalists

USP’s:

  • Sterk basis verdienmodel en toekomstige extra verdiencomponenten;
  • Snel schaalbaar platform door benutting lokale netwerk-effecten, zowel op vlak van Acquisitie en Sales als uitvoering van Productie;
  • Door transparantie sterke waardecreatie voor de actoren binnen het platform (Creators en Opdrachtgevers). 

Benodigd Kapitaal:

€100.000,-

 

Investeringsbehoefte:

– €50.000,- voor doorontwikkeling IT platform

– €50.000,- voor (online) marketing, sales en ondersteunende Marketing en Sales events.

Sector:

Media, Reclame & Communicatie; Platform

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

€20.000,-

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€400.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€900.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€5.000,-

Reeds toegezegde financiering:

Eerdere investeerdersrondes succesvol voltooid met Angels investeerders (€270.000,-). Founders hebben zelf €75.000,- geïnvesteerd.

 

Overige relevante informatie:

  • Sterk partnernetwerk van ‘Connectors’ die ons verbinden met beslissingsnemers bij Opdrachtgevers t.a.v. acquisitie van opdrachten.
  • Shareholder Advisory Board met alle kennisdisciplines.
  • Beoogde serie-A ronde in najaar 2022 voor financiering eerste fase internationale groei.
  • Investeerders huidige seed-ronde ontvangen certificaten van aandelen tegen aantrekkelijke voorwaarden.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Benodigd Kapitaal: € 250.000,-
Maandelijkse Omzet: € 10.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Mobility, Retail

De onderneming is gestart in november 2022, heeft in Q2 een aanvang gemaakt met een pilot, die nu redelijk succesvol is afgerond. Er wordt gezocht naa...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code