De app voor het opvragen, beheren en exploiteren van je persoonsgegevens

11 juli 2022

De onderneming heeft een app ontwikkeld voor het op grote schaal geautomatiseerd opvragen van persoonsgegevens bij gegevensverwerkers in opdracht van particulieren en hun vertegenwoordigers. De gegevens kunnen zowel door het individu als door een collectief worden opgevraagd, worden bewaard en getoond aan de personen. Daarnaast kunnen ook andere AVG-rechten zo worden uitgeoefend (inclusief wissen van gegevens en melden van AVG-inbreuken). De startup heeft al een voorloper gelanceerd; dat was een gratis versie met ca. 200 downloads geïnstalleerd.

invest in data app
venture capital startup app

Business model:

De dienstverlening werkt met een token model, zodat door heel Europa heen verschillende prijzen gevraagd kunnen worden (en in verschillende talen) op basis van dezelfde GDPR Richtlijn. Je kunt een pakket tokens aankopen of per dienst betalen. Wanneer de app diensten levert, kost dat tokens; wanneer je bijdraagt aan de app, verdien je tokens. In een volgende stap kan de particulier ook zelf geld vragen voor zijn gegevens, bijvoorbeeld voor zijn locatiegegevens. Volgende stappen zijn compliance vergoedingen voor ondersteuning van gegevensverwerkers en het inbouwen van diensten van derden op dit gebied.

Type klant:

B2B; B2C

Gewenst type investeerder:

MBI; Venture Capitalist; Private Equity

Een software onderneming of een juridisch incassobureau zou het ideale investeerders profiel zijn.

USP’s:

De app heeft al een nieuwsbrief met 100.000+ ontvangers, is geheel AVG compliant en is gevestigd binnen de EU. Ook de software van derden waar gebruik van wordt gemaakt is geheel gescreend op AVG/GDPR compliance. De persoonsgegevens die beheerd worden, zijn alleen toegankelijk voor de persoon zelf. De app synchroniseert rechtstreeks met de online toegankelijke omgeving voor beheerder en de individuele app gebruikers. Er is een score board voor gegevensverwerkers en een vooruitgangsrapportage voor de gebruiker bij iedere stap. De app is veel verder in opbouw en compliance dan welke andere app binnen de EU dan ook. Kortom: de app is heel professioneel, uitgebreid en doorontwikkeld waardoor deze onderneming een enorme voorsprong in de tijd heeft. Om de concurrentie voor te blijven gaan ze steeds meer apps van derden integreren.

Benodigd kapitaal:

€4.000.000,-

Investeringsbehoefte:

De gevraagde financiering (voor de komende jaren) verdeeld over:

-IT

-Marketing

-Juridische en bedrijfskosten

De grens tussen een goede juridische actie en een goede marketing campagne is qua kosten indeling niet continu zuiver te maken. Een aantal milestones zullen zijn:

– Automatisch vorderen van schadevergoeding bij individuele AVG-inbreuken.

– Het opnemen van diensten van derden voor online AVG-compliance scans.

– Het beheren van persoonsgegevens voor minderjarigen door ouders/voogden.

– De uitbreiding in de EU en de aanleg van een Europese databank van gegevensverwerkers en functionarissen.

– Het doorgeven van gegevens van de individuele gebruiker aan gegevensverwerkers (bijvoorbeeld bij handelsonbekwaam worden of bij een naam-, geslacht- of adreswijziging).

– Ondersteuning van collectieve acties (bijvoorbeeld bij collectief wissen van persoonsgegevens in het kader van maatschappelijk actie of die bij derden of buiten de EU zijn opgeslagen).

Sector:

B2B Software, B2C Software, E-Commerce, FinTech, ICT, Impact, SaaS

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

3

Aantal huidige werknemers:

15

Ervaring founders:

De app wordt ondersteund door een ervaren team van programmeurs en ontwerpers. Naast de CTO werken er in het eigen team specialisten aan de startup op het gebied van serverbeheer, mobiele toepassingen, Unity/Android, front-end/back-end en database ontwerp.

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€120.000,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€500.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€0,-

Reeds toegezegde financiering:

De app zoals die op dit moment in de Appstores verkrijgbaar is, is volledig in eigen beheer gebouwd. Voor de marketing kan dat worden begroot op een totaal van 520.000,- EUR; voor de IT op een totaal van 620.000,- EUR.

Overige relevante informatie:

De volgende stap voor de onderneming is het promoten van het gebruik van de app – onder meer door het waarschuwen van personen van wie persoonsgegevens op het ‘Darknet’ terecht zijn gekomen – en het afdwingen van betere en snellere opvolging van gegevensverzoeken door gegevensverwerkers.

Videopitch bekijken

 

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code