De impact van jouw organisatie

11 januari 2022

Voor ondernemers

Steeds vaker kijken investeerders naar wat een onderneming voor impact genegeerd. Vaak wordt er gesproken over Environment, Social en Governance (ESG) factoren. Een investeerder gebruikt deze informatie om een beter beeld te krijgen van de waarde van een bedrijf en toekomstbestendigheid. 

Voor een startende onderneming is dit meestal niet de focus en is het vaak een lastige opgave om deze informatie naar boven te halen. Waar begin je?
Deze partner helpt je met het inzichtelijk maken van de impact van je onderneming. Door gebruik te maken van een model waar alle relevante ESG en impact indicatoren in verwerkt zijn, ontwikkelen ze een impact profiel van je onderneming. 

Een paar voorbeelden waar deze partner je mee kan helpen: 

Opzetten impact profiel

Door je bedrijf door te lichten ontwikkelen ze een makkelijk te begrijpen en transparant impact profiel. Dit geeft niet alleen de potentiële investeerder, maar ook jezelf inzicht in hoe je onderneming impact genereert. 

Factsheet – impact paragraaf

Als onderdeel van een factsheet met financiële informatie kan een impact paragraaf toegevoegd worden. Deze partner verzorgd deze paragraaf voor je. Hiermee kan jij aan je potentiële investeerder in een oogopslag laten zien wat je financiële én impact resultaat is 

Impact verbeterplan

Zij kunnen ook helpen om te kijken waar je kan verbeteren om meer impact te genereren. Het plan geeft een indicatie wat de uiteindelijke scoring zal zijn na het doorvoeren van verbeteringen.

Voor investeerders

Het meenemen van impact en ESG factoren in investeringsbeslissingen wordt steeds gebruikelijker. Niet vanuit een moreel belang, maar ook steeds meer stakeholder vragen hierom. Daarnaast heeft het meenemen van impact in een investeringsbeslissing ook een financiële voordelen. Meerdere onderzoeken tonen aan dat bedrijven met een goede ESG scoren op de lange termijn een beter financieel rendement hebben én beter bestand zijn tegen crisis.

Het in kaart brengen van impact is alleen nog best wel een zoektocht. Deze partners van VentureCapital.nl kan je helpen om dit voor je te doen. Door middel van een model met alle relevante impact en ESG factoren brengen zij de impact je van portfolio of een potentiële investering in kaart.

Deze partner helpt in alle fases van een investering met het in kaart brengen van impact op een makkelijke en transparante manier:

Investeerder impact profiel

Door middel van een sessie brengen ze in kaart wat jou identieke impact profiel is. Aan de hand van het profiel is het makkelijker om investeringsbeslissingen te maken en te toetsen of bedrijven binnen jouw gewenste marges past.

Impact due diligence

Als een potentiële investering zich voordoen kan de partner een impact due diligence uitvoeren op het bedrijf om te achterhalen wat de huidige impact is en wat de potentie is.

100-dagen plan

Wanneer een investering wordt gedaan kan deze partner helpen om als onderdeel van het 100-dagen plan een impact hoofdstuk te maken: “Wat gaat het bedrijf in de komende 100 dagen doen om de impact te vergroten?”.

Portfolio rating

De partner kan periodiek de volledige portfolio doorlichten en een portfolio rating opleveren.

Verbeter plannen

Wil je dat een van je investeringen gaat verbeteren op het gebied van impact (sociaal of ecologisch) dan kunnen zij een verbeterplan opstellen en kijken hoe de onderneming dit kan behalen.

Eind rapportage

Wanneer het bedrijf verkocht wordt kan deze partner van VentureCapital.nl een duurzaamheid rapport opleveren. Dit kan als een onderdeel zijn van een factsheet of als een los onderdeel.

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code