De meest natuurlijke scheermesjes

14 februari 2022

Beschrijving onderneming:

Dit bedrijf is opgericht om natuurlijke alternatieven te ontwikkelen voor plastic verzorgingsproducten.

Zo heeft dit bedrijf ’s werelds meest natuurlijke wegwerpscheermesje ontwikkeld na ruim 2 jaar productontwikkeling. Jaarlijks worden namelijk meer dan 5 miljard plastic wegwerpscheermesjes weggegooid en er is nog geen duurzaam alternatief voor beschikbaar. Dit scheermesje van deze startup wordt CO2-neutraal geproduceerd, gemaakt van houtvezels en oliën uit de bossen van Zweden en is 99% plasticvrij.

De scheermesjes produceren ze in samenwerking met een partner. Zij hebben een samenwerkingsverband opgesteld met deze productiepartner waarbij de producten die bedrijf heeft ontwikkeld niet voor andere partijen mogen worden geproduceerd. Daarbij is het de intentie van het bedrijf om het product ook te gaan patenteren en zijn ze de mogelijkheden hierin aan het onderzoeken.

 

Business Model:

Het business model bestaat uit drie onderdelen:

  1. Retailers. De komende periode worden samenwerkingen aangegaan met diverse retailers in de Benelux en in de DACH-regio. Op dit moment worden de producten verkocht aan 80 winkels. Doel voor het einde van 2022 is om aan 1500 retailers te verkopen.
  2. B2C. In de zomer lanceert de startup een premium system scheermesje (waarbij je het handvat bewaart). Dit type scheermesje wordt middels een abonnementsmodel online verkocht.
  3. Hospitality. Onze producten worden geleverd aan hotels en luchtvaartmaatschappijen. Zo zal de startup in 2022 en 2023 ruim 650.000 van hun producten aan een van Europa’s grootste luchtvaartmaatschappijen leveren.

 

 

Type klant:

B2B & B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capital

 

USP’s:

Op dit moment is er nog geen directe concurrentie voor duurzame scheermesjes. De startup heeft een uniek product ontwikkeld dat 99% natuurlijk is, CO2-neutraal en daarnaast binnen dezelfde prijscategorie als de concurrenten (van de plastic variant) valt.
 

Benodigd Kapitaal:

€335.000,-
 

Investeringsbehoefte:

– Marketing: €200.000,-

– Productontwikkeling: €45.000,-

– Personeelskosten: €40.000,-

– Voorraad: €50.000,-

 

Sector:

E-Commerce, Impact, Consumentengoederen

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal founders:

2

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Ervaring:

De founders hebben een achtergrond in duurzaamheid, communicatie, bedrijfskunde en retail. Zij bundelen hun krachten zo dat het bedrijf een groot succes kan worden.
 

Maandelijkse omzet (huidig):

€10.000,-
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€1.600.000,-
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€7.600.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€8.000,-

 

Reeds toegezegde financiering in deze ronde:

€80.000,- (Soft commitments door de investeerders van de pre-seed ronde)
 

Overige relevante informatie:

Tot op heden hebben ze een pre-seed ronde gedaan voor de productontwikkeling van de scheermesjes. Hier heeft het bedrijf in de zomer van 2021, €135.000,- mee opgehaald.

Videopitch bekijken

 

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Investeren in Bedrijven in Alkmaar

Investeren in Bedrijven in Alkmaar

Investeren in Bedrijven in Alkmaar Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te verbinden met een organisatie die op zoek is naar de volgende stap binnen hun organisatie kunnen wij samen bedrijven laten groeien. Iedere match is...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Investeren in Bedrijven in Emmen

Investeren in Bedrijven in Emmen

Investeren in Bedrijven in Emmen Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works