Dé totaaloplossing voor comfortabel en duurzaam wonen

5 juli 2023

Benodigd kapitaal

€ 500.000,-

Maandelijkse omzet

€ 500.000,-

Minimale ticketsize

€ 0,-

Sector(en)

Bouw-en-Installatie, Energy

Het verduurzamen van de bebouwde omgeving vormt geen (technisch) probleem. Nederland beschikt over de benodigde technologie en kennis. Echter, vanwege de hoge energieprijzen en de politieke motivatie achter de transitie, is er een overvloed aan aanbieders ontstaan, wat het voor woningbezitters moeilijk maakt om de weg te vinden naar een duurzame woning. Door het bieden van digitaal inzicht in mogelijke stappen hiertoe en helpt hen bij het maken van slimme en haalbare keuzes.

Onze visie is: “begin met het einde in zicht”. Deze visie vormt de basis van onze advies- en exploitatiediensten, waarbij wij ondersteuning bieden aan woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars, vastgoedbeheerders en bedrijven bij het slim verduurzamen van vastgoed. Wij begrijpen als geen ander dat het verduurzamen van een woning een complexe en overweldigende taak kan lijken, met vele opties en keuzes die gemaakt moeten worden. Daarom ondersteunen wij woningeigenaren bij het nemen van de juiste beslissingen en het vinden van hun weg in deze wirwar van informatie. Dit doen we door gebruik te maken van installatiedata, digitaal woninginzicht en een integrale visie.

Business model:

Wij bieden klanten advies, installatie en service van onder andere warmtepompen, zonnestroominstallaties en accusystemen. Het betreft een totaalpakket onder één dak, met een ‘plug & play’ installatiepakket voor woningen in Nederland. De aanpak is data-gedreven en klantgericht, waarbij de totale woning wordt geanalyseerd om de meest efficiënte en nauwkeurige impact van de set maatregelen te bepalen om de woning toekomstbestendig te verduurzamen.

Op basis van deze woningdata kunnen wij de klant in verschillende fasen van de verduurzaming compleet ontzorgen. Deze aanpak stelt ons in staat om een end-to-end klantreis te bieden, met de nadruk op realistisch, op maat gemaakt advies en vakkundige installatie en service. Kortom, wij transformeren woningen van gas- naar ‘smart homes’, waardoor ze niet alleen energiezuiniger worden, maar ook toekomstbestendig in een duurzaam Energy Management Systeem passen.

USP’s:

We geloven dat de energietransitie in Nederland versneld kan worden door slim om te gaan met openbare data en gebruik te maken van geavanceerde software om woningen te clusteren, digitaal in kaart te brengen en nauwkeurig door te rekenen. Zo gebruiken wij altijd gespecificeerde woninggegevens om een aanbieding te doen uit de installatiebibliotheek, bestaande uit warmtepompen, zonnestroominstallaties, thuisaccu’s, laadpalen en energiemanagementsystemen.

Investeringsbehoefte:

  • Uitbreiding werkkapitaal ad EUR 350.000 (m.n. voorraad)
  • Groei organisatie ad circa EUR 80.000
  • Herfinanciering bestaande lening ad EUR 70.000

Ervaring founder(s):

In de eerste 5 maanden van 2023 zijn voor EUR 2,2 mio aan projecten gerealiseerd en zijn voor EUR 1,5 mio projecten reeds getekend en gepland om uit te voeren.

Het fouding team bestaat uit een gevarieerde mix van ondernemers met verschillende achtergronden, waaronder ervaren techneut en RA.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B en B2C

Sector(en):

Bouw-en-Installatie, Energy

Bedrijfsfase:

Series A

Aantal huidige werknemers:

6

Aantal founders:

5

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Private-Equity, Incubator-Accelerator, Strategische-Investeerder

Benodigd kapitaal:

€ 500.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€ 100.000,-

Minimale ticketsize:

€ 0,-

Maandelijkse omzet:

€ 500.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€ 11.000.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€ 14.000.000,-

Maandelijkse kosten:

€ 475.000,-

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code