Detacheringsbureau voor zorgprofessionals

17 juli 2020

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

Deze onderneming is een detacheringsbureau gericht op specialistisch zorgpersoneel. De focus ligt op verpleegkundigen werkzaam in ziekenhuizen en privéklinieken. De huidige omzet bedraagt circa 4,5 miljoen euro bij een EBITDA van 0,6 miljoen en circa 60 FTE. De omzetgroei is gemiddeld 32% geweest in 2015-2019.

Gevraagde investering

De gevraagde investering is gericht op de financiering van een strategische overname met interessante synergiekansen. Aanwezige kennis en ervaring bij investeerders kan een belangrijk voordeel zijn. Het gevraagde investeringsbedrag is €1.500.000 tot €2.500.000.

Bijzonderheden

De prioriteit ligt bij het detacheren van hooggekwalificeerde zorgprofessionals. De sterke medische achtergrond in de recruitment en de accountmanagement afdeling zorgt ervoor dat er met hun inzicht en expertise een perfecte match tussen instelling en kandidaat verwezenlijkt wordt.

Marktontwikkelingen 

 • Het personeel in de zorg is een schaars goed en het tekort aan zorgpersoneel zal de komende jaren verder oplopen naar een verwacht tekort van 80.000 verpleegkundigen in 2022. De onderneming bezit een stevige positie bij ziekenhuizen en privéklinieken omdat de onderneming beschikt over goed gekwalificeerd personeel. Deze positie zal de komende positie verder versterken door de groei van de onderneming. De vraag naar goed zorgpersoneel zal zich de komende jaren ontwikkelen door:
 • Op dit moment bestaat een tekort van 40.000 verpleegkundigen, dat snel zal groeien naar 80.000 in 2022. Zorg instellingen staan onder grote druk door het tekort.
 • De vraag naar zorg groeit snel door de toenemende vergrijzing.
 • Dubbele vergrijzing ontstaat door pensionering van bestaand zorgpersoneel.
 • Veel zorgpersoneel geeft de voorkeur aan detachering om bij verschillende organisaties te gaan werken tegen aantrekkelijker voorwaarden.
 • De vraag naar buitenlandse kenniswerkers in de zorg is groeiende.
 • Zorgpersoneel zoekt naar betere arbeidsvoorwaarden om werkdruk en werk/privé balans te verbeteren.
 • Flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Groeistrategie 

 • Groei van de afzet bij bestaande klanten door verbreding van het aan te bieden personeel.
 • Het intensief verbreden van de marktpositie door nieuwe klanten te werven, gebruik makend van het enorme personeelstekort.
 • Door verbeterde arbeidsvoorwaarden aan te bieden zal de werving van zorgprofessionals in Nederland snel groeien.
 • Door effectieve werving van zorgprofessionals in andere EU landen zal de detacheerpool snel groeien in samenwerking met het bestaande werving- en selectiebureau van kopers.
 • Voor continuering van de bedrijfsactiviteiten zal voor de dagelijkse leiding het bestaand management deels in dienst blijven van de onderneming.
 • Mede door de synergiekansen met het werving en selectiebureau van de kopers zal de omzet groeien naar 9 tot 14 miljoen euro in 2025 bij een EBITDA van 14%.

Ervaren Management Team

Het management team heeft uitgebreide leiderschapservaring in de zorg en de farmaceutische industrie. Een kernlid van de huidige directie blijft voor de onderneming werken na de overname waardoor de continuïteit wordt gewaarborgd aangevuld met nieuw elan.

Gevraagd

Een investeerder en/of financier voor de financieringsbehoefte van  1,5 miljoen EURO. De overige financieringsbehoefte zal gedekt worden middels een bankfinanciering, een vendor loan en een earn-out regeling.

Reden voor verkoop

De huidige ondernemer wil verdere groei van de onderneming financieren door een deel van de activiteiten te verkopen.

Aangeboden belang

De verkoper wenst een minderheidsbelang in de onderneming te verkopen.

Transactievorm

De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Investering

We bieden een aandeel 25% voor het verschaffen van een bullet lening van €1.500.000 en een lineaire lening van €1.000.000. Beide leningen hebben een looptijd van 5 jaar. De lineaire lening kan vervangen worden door bankfinanciering indien goedkeuring wordt verkregen.

Geschikt voor

Dit bedrijf is specifiek interessant voor financiële investeerders (bij voorkeur met affiniteit met de sector). 

Voor vragen en/of meer informatie kunt u hieronder contact opnemen via het contactformulier. 

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code