Disruptieve telematica oplossing voor industriële voertuigen

3 oktober 2022

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

Dit bedrijf, opgericht in 2017, is met hun unieke telematica oplossing sinds midden 2021 op de markt. Ze richten zich op de markt van industriële voertuigen waar de nood aan data het grootst is. Er zijn 2.7M van dergelijke voertuigen in West-Europa en jaarlijks komen er +-70.000 bij. De levensduur van deze voertuigen is +- 11 jaar en de kost ervan is zeer groot. Fabrikanten en fleet owners van industriële voertuigen hebben nood aan betrouwbare en volledige data om de productiviteit, efficiëntie en veiligheid te verhogen en de kosten te verlagen. Hedendaags beschikken deze partijen enkel over merk gebonden gesloten systemen die enkel de data van het chassis opleveren en niet met elkaar communiceren.

De universele datagenerator oplossing van deze organisatie verzamelt alle data (van het chassis en de opbouw), verwerkt deze in real time op het voertuig zelf en stuurt bruikbare informatie naar de bestuurder en de klant die hiermee zijn bedrijfssoftware en applicaties kan voeden. Het systeem is een open oplossing: eender welke applicatie de klant bij derden aanschaft kan door onze dataset gevoed worden (mits betaling door de applicatie leverancier).

De verkoop startte midden 2021 en in december tekende dit bedrijf een contract met de nummer één van recyclage in Frankrijk om 3.000 voertuigen uit te rusten. Meer en meer klanten geven hun vertrouwen aan de oplossing ontwikkeld door deze startup.

Doordat alles encrypted is, is reverse engineering en het kopiëren van de oplossing van de startup uitgesloten.

 

 

investeren in logistieke startup

Business Model:

Het is een SaaS model met een hardware als enabler. Net zoals bij een internetaansluiting waar men een data abonnement neemt en een modem om de data binnen te halen, betaalt de klant een maandelijkse huur waarin de “modem”, de software en de data vervat zitten. Iedere applicatie die de klant extra wenst, resulteert in een hogere maandelijkse huur per voertuig. De contracten worden afgesloten voor 36-60 maanden en zijn verlengbaar.

 

 

Type klant:

B2B

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capital

 

USP’s:

De oprichter van deze firma is een autoriteit in Europa op het vlak van telematica. De universele oplossing van dit bedrijf kan op elk voertuig worden geplaatst, om het even welk merk, type of energiebron. De klant heeft slechts één systeem nodig. Gezien de oplossing een open systeem is hoeft de klant geen extra hardware, antennes, simkaarten van derden aan te schaffen wanneer hij andere applicaties wenst. De data is uiterst betrouwbaar en volledig en omhelst zowel de chassis data als de opbouw data. De applicaties van dit bedrijf kunnen de klant helpen bij remote real time diagnose, preventie van ongevallen etc. De oplossing evolueert mee met de noden van de klant.

 

 

Benodigd Kapitaal:

€1.300.000,-

 

Investeringsbehoefte:

Dit geld wordt gebruikt voor de groei van de firma:

– Pre-financieren orders: €500.000,-

– Aanwerven personeel: sales, hotline, techniek, €500.000,-

– Finance, legal en admin: €150.000,-

– Marketing & media: €150.000,-

 

 

Sector:

Agri, AI, Logistiek, Mobility, SaaS, B2B Software

 

Bedrijfsfase:

Early growth

 

Aantal founders:

2

 

Aantal huidige werknemers:

9

 

Ervaring:

Het management team bestaat uit vier personen en heeft veel ervaring (25-35jaar) in de wereld van telematica en connectiviteit.

De eerste founder installeerde de eerste onboard computer in een vrachtwagen, werkte 10 jaar in de States met de American Trucking Association en schreef mee aan de telematica guidelines van de Europese Commissie.

Twee andere in het management team waren top managers in de wereld van telematica en de vierde persoon heeft een jarenlange ervaring met business development. Het team van ingenieurs is zeer bekwaam en toegewijd.

 

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€25.000,-

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€1.000.000,-

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€3.000.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€80.000,-

Overige relevante informatie:

De founders/management hebben €300.000,- geïnvesteerd, derden hebben €1.5M geïnvesteerd.

 

Videopitch bekijken

 

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code