Een hotel overname met grenzeloze mogelijkheden

24 juli 2023

Benodigd kapitaal

€ 249.364,-

Maandelijkse omzet

€ 0,-

Minimale ticketsize

€ 0,-

Sector(en)

Horeca, Leisure

Fase

Pre-Seed

Een hotel beginnen in het adembenemende Zuid-Limburg, dat is niet zomaar een idee; het is een diepgewortelde wens die jarenlang in ons hart heeft geleefd. Tot nu toe hebben we nooit de stap durven zetten, maar toen we dit pand bezichtigden, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Hier zagen we de mogelijkheid om onze liefde en passie te combineren met onze lang gekoesterde droom. Gelegen in het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg, is de omgeving werkelijk WAUW! De energie hier is voelbaar, met een bruisende mix van fietsers, wandelaars en toeristen. We zagen hen al voor ons op ons heerlijke terras, genietend van een heerlijk hapje en drankje.

Het is een enorme uitdaging die we met veel passie en liefde aangaan, iets waarvoor we alles willen opgeven. Maar ik wist diep van binnen dat deze dag zou komen – de dag waarop alles op zijn plaats zou vallen. Het pand, de locatie, het formaat – alles kwam als een passende puzzel in elkaar gevallen.

Echter, sinds begin 2023 staat het pand leeg en er is zeker werk aan de winkel. Een grondige verbouwing is noodzakelijk om het te vernieuwen en te verfrissen naar het heden. Daarvoor hebben we kapitaal nodig, maar we geloven dat het de investering meer dan waard zal zijn. We zijn vastbesloten om dit hotel nieuw leven in te blazen en het een plek te maken waar gasten zich welkom en thuis voelen, omringd door de prachtige ambiance van Zuid-Limburg. Met onze toewijding en inzet zullen we dit pand transformeren tot een droomhotel in dit betoverende landschap.

Business model:

Wij streven ernaar onze gasten een complete belevenis te bieden, en dit alles tegen concurrerende prijzen ten opzichte van andere accommodaties in de regio. Ons hotelrestaurant staat klaar om onze gasten te verwennen met ontbijt, lunch en diner, zodat zij van een heerlijke culinaire ervaring kunnen genieten.

Gelegen op een fantastische locatie, trekt ons hotel een gevarieerd publiek van wandelaars, fietsers en toeristen. Wij spelen hierop in door een uitnodigend terras en een riante serre (verwarmd) aan te bieden, zodat passanten het hele jaar door kunnen genieten van een uitgebreide en smaakvolle lunch of diner.

Daarnaast hechten wij veel waarde aan samenwerking met lokale bedrijven. Door unieke acties te bedenken en samen te werken met lokale partners, creëren we een unieke aantrekkingskracht voor zowel ons hotel als restaurant, wat ervoor zal zorgen dat gasten keer op keer bij ons terugkomen.

USP’s:

Wij onderscheiden ons van de concurrentie door de volgende punten:

 • Een prachtige ligging in het schilderachtige heuvellandschap van Limburg.
 • Een authentieke en knusse sfeer in de typische Limburgse stijl.
 • Een focus op kwaliteit en persoonlijke service.
 • Het restaurant onderscheidt zich door zijn focus op regionale gerechten en lokale specialiteiten, wat het een uniek kenmerk maakt.

Investeringsbehoefte:

 • Verbouwing: €75.814;
 • Inventaris en inrichting: €41.613;
 • Computer en software: €14.341;
 • Huurgarantie €25.500;
 • Onvoorziene kosten: €6.823;
 • Voorraad €12.500;
 • Promotie, personeel en overige aanloopkosten €23.400;
 • Voorfinanciering BTW €39.373;
 • Kas reserve €10.000;

Ervaring founder(s):

Wij zijn een ondernemerskoppel met een stabiele relatie die al meer dan 10 jaar standhoudt. We kennen elkaar door en door, zijn perfect op elkaar ingespeeld en vullen elkaars kwaliteiten naadloos aan.

Founder 1:

Een ondernemer in hart en nieren, met jarenlange ervaring in het leiden van een transportbedrijf met personeel. Hoewel hij nu weer in loondienst is en een adviserende rol heeft op het gebied van personeelszaken, blijft zijn ondernemersgeest onverminderd sterk. Levenslessen hebben hem een kritische maar realistische kijk op de wereld gegeven. Hij staat open voor feedback en gebruikt dit om zichzelf verder te ontwikkelen. Zijn motto is: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus waarschijnlijk kan ik het wel,” wat zijn ondernemerschap compleet maakt.

Founder 2:

De regelneef van het stel, die een helder uitgewerkt plan altijd paraat heeft. Momenteel werkzaam in een groot hotelketen, heeft zij waardevolle ervaring opgedaan in het runnen van een hotel. Met deze expertise zal er een enorme impuls worden gegeven aan de ontwikkeling en organisatie van ons hotel. Haar favoriete gezegde luidt: “Wanneer alles tegen lijkt te werken, bedenk dan dat een vliegtuig niet met de wind opstijgt, maar tegen de wind in.” Dit laat zien dat zij vastberaden is om obstakels te overwinnen en altijd vooruit te blijven gaan.

Tot slot:

Onze passie voor gastvrijheid, het verzorgen van mensen en het creëren van onvergetelijke ervaringen zit in ons bloed. Het runnen van een hotel biedt ons de vrijheid om onze eigen visie tot leven te brengen. Ondernemerschap is voor ons een voortdurend leerproces dat ons uitdaagt om te groeien en te ontwikkelen. We zien obstakels als kansen om onszelf te verbeteren en te evolueren. Als ondernemers streven we er altijd naar om te groeien, niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Samen zullen we deze nieuwe uitdaging met volle overgave aangaan en ons hotel laten floreren in het prachtige Zuid-Limburg.

Overige relevante informatie:

Cijfers van voormalige uitbaters zijn aanwezig, hierop is de prognose en haalbaarheid van dit plan gebaseerd.

Er is een uitgebreid ondernemingsplan, financieel plan aanwezig. 

Belangrijke cijfers op een rij:

Omzet 2022 (Voorgaande uitbaters)

 • Omzet: €1.345.120
 • Winst na belasting: €163.065
 • Gemiddelde bezettingsgraad: 68.93%

Prognose 2024

 • Omzet: €1.317.175
 • Winst na belasting €45.966
 • Gemiddelde bezettingsgraad: 64.81%

Prognose 2025

 • Omzet: €1.510.856
 • Winst na belasting €97.102
 • Gemiddelde bezettingsgraad: 72.38%

Break even point bij bezettingsgraad:

 • Restaurant:31.79%
 • Hotel: 35.60%

Afbetaling van investering:

 • Looptijd 60 maanden
 • Rente 9.25%

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andereVolg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2C

Sector(en):

Horeca, Leisure

Bedrijfsfase:

Pre-Seed

Aantal huidige werknemers:

0

Aantal founders:

2

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor

Benodigd kapitaal:

€ 249.364,-

Reeds toegezegde financiering:

€ 50.000,-

Minimale ticketsize:

€ 0,-

Maandelijkse omzet:

€ 0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€ 1.317.175,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€ 1.510.856,-

Maandelijkse kosten:

€ 0,-

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code