Engine/motor draaiend op expansie energie

26 april 2021

Beschrijving onderneming:

De onderneming heeft een engine/motor ontwikkeld die in natuurkundige termen zijn energie haalt uit expansie energie (600 bar). Potentiële energie is herbruikbare energie uit materiaal of ruimte die in potentie aanwezig is. Enkele voorbeelden van die energievormen zijn een -veer onder spanning- en -expansiekracht van gecomprimeerd gas-.

De engine is een motor zonder input en output.

Het prototype heeft een diameter van een 0,5 meter. Deze engine met een diameter van 2,5 meter zal evenveel energie leveren dan een grote windmolen van 6/8 MW maar kost maar een 3de van de aanschafprijs en de stroomkosten zullen maar een 5de zijn van de windmolen. Deze geeft geen hinder voor de omgeving en kan 24/7 stroom leveren omdat de engine niet afhankelijk is van wind of zon.  

De engine is een beter en goedkoper alternatief voor stroomopwekking dan windmolens en zonneweiden. Het doel is dan ook met de kennis van het prototype een grotere engine te bouwen voor netwerk stroomvoorziening.

Deze grote engines zullen onder Licentie gefabriceerd worden met een eenmalige opbrengst uit verkoop van het recht op licentie en lopende inkomsten uit licentie vergoeding.

De founders hebben een achtergrond in de technologie en hebben een bedrijf dat al 30 jaar bestaat. Zij hebben innovatieve voersystemen voor de rundveehouderij. De systemen lopen in Nederland en al de omringende landen.  

 

Business Model:

Licentierecht en inkomsten uit de omzet/verkoop.

Gewenst type investeerder:

Venture Capitalist

USP’s:

Marktklare producten, goedkope engine relatief tot de energie wat het oplevert.

Benodigd Kapitaal:

€250.000,-

Investeringsbehoefte:

€25.000 voorbereiding; €35.000 eerste prototype 50cm diameter; €40.000 meet/test en dynamo units; €25.000 verbeteringen; €75.000 3 prototypes en duurtesten; €25.000 kosten voorontwerp en EU subsidie aanvragen voor 2,5 meter uitvoering; €25.000 onvoorzien.

Sector:

Energy

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

0

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

Afhankelijk van investering

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€3.000.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€300,-

Reeds toegezegde financiering:

In samenwerking met Kennispoort van de Nederlandse overheid is er met 2 particuliere innovatiefondsen een overleg. De insteek is dat zij 150.000 euro mee financieren. Dit overleg is in een afrondende fase. Met Kennispoort is ook overleg om in de tweede fase Europese subsidie te verkrijgen voor de grote variant met capaciteit gelijk aan de windmolen.

Verder is er door de founders zelf circa €30.000,- in engineering geïnvesteerd.

Overige relevante informatie:

De technische tekeningen van de vortex motor 50cm diameter zijn klaar. De voorbereiding betreft productie tekeningen en productie gereedschap.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Benodigd Kapitaal: € 250.000,-
Maandelijkse Omzet: € 10.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Mobility, Retail

De onderneming is gestart in november 2022, heeft in Q2 een aanvang gemaakt met een pilot, die nu redelijk succesvol is afgerond. Er wordt gezocht naa...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code