Duurzaam en verticaal geïntegreerd macadamia bedrijf

24 december 2020

Beschrijving onderneming:

Dit bedrijf is een verticaal geïntegreerd, gespecialiseerd macadamia productie- en handelsbedrijf. Ze zijn bovendien goed op weg om een van ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke telers, verwerkers en marketeers van hoogwaardige macadamia’s te worden, met actieve betrokkenheid in elke fase van de productie- en toeleveringsketen. 

 

Business Model:

Dit bedrijf is in 2015 opgericht met de overname van een macadamia farm, een 850 hectare grote boerderij gelegen in de noordelijke regio van Zuid-Afrika. Met een ervaren en deskundig lokaal team heeft het bedrijf de activiteiten uitgebreid naar de gehele waardeketen. Inmiddels heeft dit bedrijf een gedegen reputatie van gewaardeerde werkgever, winnen haar producten jaarlijks kwaliteitsprijzen, en runnen zij een hoogwaardige kwekerij.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf ontwikkelingen gerealiseerd en resultaten geboekt op de macademia farm, die de industrie herdefiniëren in termen van opbrengst, kwaliteit en kwantiteit. Albasini Kwekerij is in eerste instantie opgericht om de farm te voorzien van jonge bomen, maar heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een zelfstandige professionele kwekerij. Albasini Nursery is volledig eigendom van dit bedrijf en levert nu aan macadamia-boeren kwalitatief hoogwaardige jonge macademia bomen.

Op de macademia farm heeft het de eerste stappen gezet in de verwerking van de oogst in hun eigen fabriek. Wanneer de productie, bij het volwassen worden van de 160 hectare nieuw geplante bomen, toeneemt zullen ze uiteindelijk het hele kraak-, sorteer- en verpakkingsproces afronden. Inmiddels verhandelt dit bedrijf een deel van haar productie via haar Nederlandse handelsonderneming rechtstreeks aan internationale distributeurs zoals Intersnack.

 

Type klant:

B2B & B2C

 

Gewenst type investeerder:

Venture Capitalist; Private Equity

USP’s:

Het is een volledig geïntegreerd macadamia bedrijf, van kwekerij tot distributie. Hun kwekerij garandeert aanvoer van hoogwaardig plantmateriaal voor verdere groei terwijl anderen te maken hebben met wachttijden van meerdere jaren. Door de toepassing van systeeminnovatie en hoge-precisie-landbouwpraktijken levert dit bedrijf resultaten op die ver boven het industriegemiddelde liggen, terwijl er tegelijkertijd wordt bespaard op water (65% besparing) en andere natuurlijke hulpbronnen. De opbrengsten zijn in harde valuta.

 

Benodigd Kapitaal:

€1.000.000,-

 

Investeringsbehoefte:

Versnelde aanplant van nog 300 hectare aan macadamia boomgaarden

 

Sector:

Food; Agri; Impact

Bedrijfsfase:

Series A

Aantal founders:

3

Aantal huidige werknemers:

25-50

Maandelijkse omzet (huidig):

€80.000,-

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€2.000.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€3.000.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€125.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€400.000,-

 

Is er door de ondernemers reeds een investering opgehaald bij derden voor de betreffende onderneming?:

€10.500.000,- middels Institutionele beleggers en NL Overheid (DGGF)

 

Wordt er binnen 24 maanden nog een vervolginvestering verwacht?:

Laatste financieringsronde van €4.000.000,- voor eind 2021, voornamelijk voor verdere investeringen in de verwerkingsfabriek. Verdere groei van boomgaarden zal vervolgens gefinancierd worden door middel van joint ventures met (institutionele) investeerders.

 

Overige relevante informatie:

Na een voorbereiding van enkele jaren heeft het bestuur van deze BV besloten een deel van haar aandelen te certificeren en te noteren aan de Amsterdamse beurs genaamd Nxchange. Met deze notering geeft dit bedrijf u als particulier, de mogelijkheid om deel te nemen aan de groei van haar hele onderneming welke normaal slechts is weggelegd voor grotere (institutionele) investeerders en banken. U investeert direct in een onderneming die niet alleen in waarde en omvang zal toenemen, maar ook bijdraagt aan het behouden en herstellen van de natuur, het verschaffen van van werk en het opleiden en versterken van de positie van de lokale bevolking, maar ook het voortouw neemt in de verduurzaming van de Zuid Afrikaanse macadamia industrie. Middels de beursnotering biedt het bedrijf u tevens een dagelijkse verhandelbaarheid van de certificaten aan.

Volg ons

Recente plaatsingen

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Deze partij faciliteert een full-service in de online verkoop en marketing van CBD-producten aan eindgebruikers. Hun partner is een erkend laboratorium met meer dan tien jaar expertise, opgedaan in Noord-Amerika en wereldwijd. Dit bedrijf kan de verkoop verhogen,...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

De eerst echte duurzame bank

De eerst echte duurzame bank

Dit is een nieuw soort online bank. Dit bedrijf gelooft erin dat bankieren niet draait om geld verdienen, maar om te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code