Gepatenteerde biologisch afbreekbare koelwaterbehandeling

4 oktober 2021

Deze onderneming heeft een gepatenteerde biologisch afbreekbare koelwaterbehandeling ontwikkeld die het gebruik van chloor of andere oxiderende producten geheel kan vervangen door een effectief niet oxiderend product. Waarbij verschillende negatieve aspecten worden verminderd zoals vervuiling van het milieu. 

De internationale industrie staat onder grote maatschappelijke en politieke druk om haar bedrijfsprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten. Ondanks dat zij welwillend zijn om hieraan mee te werken zijn er essentiële bedrijfsprocessen die momenteel moeilijk kunnen verduurzamen omwille van kritische continuïteit.

Een van deze processen zijn koelwatersystemen bij o.a. de energieproductie en industrie. Koelwatersystemen dienen vrij te blijven van aangroei om maximale koel- en productiecapaciteit te garanderen. Er worden nu o.a. chloorproducten gebruikt, waardoor chloor en giftige bijproducten geloosd worden in het oppervlaktewater. Dit gebeurt nu onder vergunningen die wereldwijd onder druk staan en geminimaliseerd worden.

Er is een dringende vraag uit de markt voor alternatieve methoden ter vervanging van de huidige technieken. Het product deze onderneming heeft ontwikkeld kan deze vraag beantwoorden.

De totale wereldmarkt voor koelwaterbehandeling bedraagt $ 20 miljard (cijfers 2015), er is dus een serieuze potentie voor deze ontwikkeling.

 Naar aanleiding van een tussentijdse positieve rapportage van het Proof of Concept is deze onderneming op zoek naar een korte termijn investering voor de productintroductie en positionering in de markt. De resultaten geven voldoende aanleiding om de volgende stap te zetten en het product te introduceren, onze marktpositie te onderzoeken, te bepalen en de eerste verkopen te genereren.

Voor deze fase, van seed naar start-up, zijn wij op zoek naar een investering van 200K voor het eerste jaar. Het mag een strategische of financiële partner zijn.

Dit profiel wordt aangeboden door Genium Group 

Genium Group

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code