Handige app waar mantelzorgers en zorgzoekenden elkaar treffen

10 mei 2023

Benodigd kapitaal

€250.000,-

Maandelijkse omzet

€0,-

Minimale ticketsize

€0,-

Sector(en)

B2B-Software, B2C-Software, Health, SaaS, Overig

De vraag naar zorg door hulpbehoevende ouderen stijgt nog lang door. De markt voor betaalde aanvullende mantelzorg is sterk in ontwikkeling. Bestaande partijen koppelen vraag en aanbod op een sterk traditionele manier. Die traditionele aanpak is verre van schaalbaar en geen antwoord op de sterk groeiende markt. Deze startup is de oplossing voor het gebrek aan handen in de zorg. Met behulp van een handige app dat mantelzorgers en zorg zoekende elkaar kunnen vinden. Mantelzorg vereist geen diploma’s of speciale vaardigheden. En de regeling dienstverlening aan huis ontsluit een enorm flexzorgpotentieel. Efficiënte benutting van dat potentieel vraagt niet om een traditionele aanpak maar om een disruptief model. Zoals Marktplaats, WhatsApp, Facebook en Tinder mensen aan elkaar verbinden, zo verbindt deze onderneming zorgvraag en zorgaanbod aan elkaar. Achter die connectie staat een extreem schaalbaar no/low touch handling system.

Business model:

Bijna alle branchegenoten gebruiken de Regeling dienstverlening aan huis (RDH) voor de betaling van flexzorgers, maar creëeren tegelijkertijd een gezagsverhouding (werkgeverschap) met die flexzorgers. Ze dragen geen loonbelasting en premies SV af. Zo bouwen ze door de jaren heen een enorme aansprakelijkheidsclaim op. Vergelijk het met de cases van Helpling, Uber en Thuisbezorgd. Onze startup heeft deze aansprakelijkheid zeer zorgvuldig voorkomen door een correcte juridische structuur. Het uitgangspunt ten aanzien van onze BTW-positie is dat we alleen BTW zullen betalen over onze fee en niet over de arbeidscomponent omdat die laatste onder de RDH valt. De startup verdient een bemiddelings fee over de gewerkte uren zonder werkgever te zijn.

USP’s:

  • Swipe principe voor matchmaking

Investeringsbehoefte:

We zijn er nu helemaal klaar voor om onze diensten op grotere schaal aan te bieden. Om dat te kunnen doen, hebben we echter nog wel wat extra kapitaal nodig. Het mooie van de onderneming is dat alles technisch al goed staat. We hebben de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in het bouwen en verbeteren van onze app en we zijn er trots op te kunnen zeggen dat ons platform nu volledig operationeel is en klaar voor gebruik. Onze gebruikers kunnen nu genieten van de voordelen van ons unieke swipe-principe. Wat we nu nodig hebben is extra kapitaal om onze marketingmachine op gang te brengen.

Ervaring founder(s):

Een van de belangrijkste voordelen van het platform is dat we geen werkgever zijn, maar een bemiddelaar. Dit betekent dat we geen loonheffingsbelasting verschuldigd zijn en dus in staat zijn om de kosten laag te houden. Dit geeft ons een duidelijk voordeel ten opzichte van onze concurrenten, waardoor we in staat zijn om snel te schalen en een lage overhead hebben. Een ander voordeel van ons platform is ons beroemde Tinder-swipe-principe. Dit houdt in dat werkzoekenden en werkgevers kunnen swipen door een lijst van beschikbare kandidaten, waardoor ze snel en gemakkelijk potentiële matches kunnen vinden. Dit principe is niet alleen snel en eenvoudig, maar ook zeer effectief in het vinden van de perfecte match. Onze handige app maakt het nog gemakkelijker voor onze gebruikers om de juiste match te vinden. Met de app kunnen werkzoekenden hun profiel aanmaken, hun VOG uploaden en direct begingen met werken op een zelf gekozen uur tarief.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B en B2C

Sector(en):

B2B-Software, B2C-Software, Health, SaaS, Overig

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal huidige werknemers:

1

Aantal founders:

2

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Private-Equity

Benodigd kapitaal:

€250.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€0,-

Minimale ticketsize:

€0,-

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€214.760,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€5.865.000,-

Maandelijkse kosten:

€200,-

Andere interessante plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code