Hoe word jij de volgende unicorn? 5 tips om te groeien tot een waardering van 1 miljard

29 juni 2023

In deze blog beschrijft VentureCapital.nl wat de befaamde ‘unicorns’ zijn en hoe jij wellicht de volgende ondernemer bent in bezit van dit mythische wezen.

Unicorns zijn bedrijven (i.e., startups) die een waardering hebben van meer dan 1 miljard.  

In het beste jaar ooit voor startups tot op heden (2021) kwamen er 5 nieuwe unicorns bij in Nederland.

Er zijn een aantal gemeenschappelijke factoren die deze unicorns delen, zoals innovatie, groei, financiering, geografische spreiding en diversiteit.  

Als we kijken naar Nederland, zijn hier de meest bekende unicorns: Adyen, Takeaway.com, Mollie en Bunq. Echter zijn ook een aantal andere, veel minder bekende, ondernemingen uitgegroeid tot een unicorn. Voorbeelden hiervan zijn Odoo en Globalcollect. 

Het is duidelijk dat Nederland een aantal succesvolle unicorns heeft opgeleverd, die stuk voor stuk bekend staan om hun innovatie en groei. Deze bedrijven zijn een belangrijke motor voor de economie en blijven waarschijnlijk ook in de toekomst een belangrijke rol spelen op de Europese markt.

Maar hoe kan je zelf een unicorn maken van haar startup? 5 tips:

1. Focus op innovatie en luister naar je klant: Zoek naar unieke oplossingen voor bestaande problemen en blijf innoveren om je product of dienst te verbeteren.  Jeff Bezos geeft in nagenoeg elk interview aan dat ze bij Amazon zijn geobsedeerd door hun klanten;

2. Financiering: Zoek naar investeerders die in je visie geloven en die bereid zijn om in je bedrijf te investeren. Dit kan helpen om je groei te versnellen. Het aantrekken van US-based VC investeerders vergroot je kansen tot het uitgroeien naar een unicorn;

3. Geografische spreiding: Zoek naar manieren om je bedrijf te expanderen naar andere landen en regio’s, zodat je een wereldwijd bereik kunt hebben;

4. Samen: Onderzoek van de bekende VC Antler heeft aangetoond dat teams met meerdere founders sneller tot de unicorn status kunnen uitgroeien. Founding teams met 4 founders konden hun startup tot 2x zo snel laten uitgroeien tot unicorn.

5. Blijf leren: Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in je branche en blijf leren van je successen en fouten. Dit kan helpen om je bedrijf te laten groeien en te blijven innoveren. 

Als je deze stappen volgt, kan jij wellicht een unicorn maken van je startup en de volgende succesvolle speler worden op de startup markt!

Auteur: Dean Schnek, Jasper Koldenhof & Stefan Bassant – VentureCapital.nl

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code