Hoogwaardige dierenvoeding en webshop passend bij de levensstijl van honden- en katten eigenaren

28 juni 2021

Beschrijving onderneming:

Steeds meer honden- en katteneigenaren gunnen hun dierenvrienden een levensstijl en gezonde voeding die vergelijkbaar is met hun eigen leven. Deze start-up biedt deze dierenliefhebbers een professionele en gebruiksvriendelijke high traffic webshop en sinds kort een eigen hoge kwaliteit dierenvoedingslijn voor katten en honden.

De high traffic webshop is in 2020 gelanceerd en draait nu al €5.000 euro omzet per maand. Op deze webshop worden allerlei producten voor honden en katten verkocht, zoals slimme accessoires en goede voedings- en verzorgingsproducten.

In juni 2021 is het eerste eigen diervoedingsmerk gelanceerd en aangeboden via de webshop. Dit heeft gelijk tot omzet geleid. De start-up startte een eigen dierenvoedingslijn om stabiele kwaliteit te kunnen bieden en daarmee de kosten tussen product en fabrikant te verkleinen. Zo heeft de webshop minder last van concurrentie en van marges van de groothandelaren. In totaal zullen vier eigen merken voor zowel honden als katten in de webshop worden aangeboden. Iedere lijn met een eigen prijsmodel en persoonlijkheid. Allemaal met hoge kwaliteit ingrediënten.

De start-up is al zelfvoorzienend. Om dit initiatief verder uit te bouwen en op te schalen is een financiële injectie wenselijk. De financiering zal gebruikt worden voor marketing om meer bezoekers naar de webshop te trekken. En voor de fysieke opslag en het logistieke proces van de dierenvoeders. En zo ook een eigen stabiele levering te kunnen bieden als pakketdiensten bezorgproblemen ervaren.

 

Business Model:

Online verkoop van producten (eigen merk) aan klanten.
 

Type klant:

B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor en Private Equity

 

USP’s:

Een professionele snelle webshop met veel online bezoekers in combinatie met hoge kwaliteit eigen producten van eigen merk.

 

Benodigd Kapitaal:

€ 150.000
 

Investeringsbehoefte:

Marketing €75.000, opslag faciliteit €50.000, Logistiek €25.000
 

Sector:

E-Commerce; Overige

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal founders:

1

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€5.000
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€10.000
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€15.000

 

Huidige maandelijkse kosten:

€2.000

 

Reeds toegezegde financiering:

€0

 

Over de ondernemer:

Deze founder heeft al 20 jaar ervaring in ondernemen en begeleidt ook zo nu en dan en met veel plezier startende ondernemers. Als honden- en katteneigenaar begrijpt de founder de doelgroep als geen ander. Het zakelijk inzicht en de vaardigheden van de founder komen voor uit jaren ervaring als ondernemer in recruitment, projectmanagement, webbouw en –ontwerp en diverse online projecten. Uit de prognoses van de ondernemer komt dat hij met deze investering in een jaar kan opschalen boven break-even.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Benodigd Kapitaal: € 250.000,-
Maandelijkse Omzet: € 10.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Mobility, Retail

De onderneming is gestart in november 2022, heeft in Q2 een aanvang gemaakt met een pilot, die nu redelijk succesvol is afgerond. Er wordt gezocht naa...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code