Hoogwaardige identificatie oplossing

7 juli 2021

Beschrijving onderneming:

Deze startup heeft een hoogwaardige security oplossingen bedacht wat, door middel van 5.1 Miljoen data punten uit de palm van een hand, personen kan identificeren. Door deze techniek toe te passen kan aan 4 van de 5 AVG voor persoons herkenning voldaan worden. Ter vergelijking: deze techniek is 10.000 keer veiliger dan een vingerafdruk of een irisscan. Daarnaast kan de scan gebaseerd op de handpalm niet worden gekopieerd, wat wel kan bij de irisscan, vingerafdruk of een QR code. De scan wordt vervolgens encrypted opgeslagen over drie verschillende servers.

Met de huidige systemen die worden gebruikt voor beveiliging zouden niet meer dan 500 handpalmen kunnen gescand worden. Daarom biedt deze start-up hiernaast ook de encrypted data opslag aan. Deze startup bied dus een totaal product en service aan van scans tot data opslag wat resulteert tot maatwerk. 

Deze scan is gebaseerd op de bloedvaten in de hand, waarbij niet alleen de ligging van de bloedvaten wordt gemeten maar ook de dikte en de dichtheid. Na je twaalfde levens jaar veranderen deze variabele die de scan meet niet meer en is dus ook future proof. Het systeem scant een hand binnen drie seconden en gaat dan verdere actie aan, zoals een groen vinkje. Dit systeem is zeer waarschijnlijk het veiligste en toegankelijkst wat er nu zich op de markt bevindt. 

Deze techniek is uiterst betrouwbaar en is een multifunctionele tool om in te zetten van betalen tot toegangscontrole en identificatie. Dit kan leiden tot wereldwijde mogelijkheden van identificatie, wat gepaard gaat met toegangsmogelijkheden en nieuwe betaalmogelijkheden. De techniek biedt ook de mogelijkheid tot personalisatie, “Wat wil je dat met jouw hand wordt bediend?”. Zo zou jij bijvoorbeeld verschillende dingen aan je hand kunnen verbinden zoals je betaalpas en je zorgpas. 

De startup is al in gesprek met meerder partijen om hun maat identificatie oplossing te implementeren. Ze zijn in gesprek met T-mobile, een Amerikaanse bank en zwembaden. Ze ontvangen veel vraag naar hun product en willen daarom hun service en product opschroeven om aan de vraag te voldoen. 

 

 

Business Model:


Subscriptie en verkoop van producten (of combinatie hiervan)

Type klant:

B2B en B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Venture capital

 

USP’s:

– Deze technologie heeft de mogelijkheid om de huidige manier van identificatie te vervangen. 

– Deze startup bied een op maat oplossing voor de huidige problemen binnen de identificatie. 

 

 

Benodigd Kapitaal:

€2.500.000,-

 

Investeringsbehoefte:

Het over grote deel van de investeringen zullen worden gestopt in materiaal en operationeel opschalen en efficiënter maken van de productie van de scans. Daarnaast zal en een ander deel naar marketing gaan.

 

Sector:

B2B Software; B2C Software; Deep Tech

 

Bedrijfsfase:

Seed

 

Aantal founders:

2

 

Aantal huidige werknemers:

5-25

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€0 (nieuw product)
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€4.000.000,-
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€18.000.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€40.000,-

 

Reeds toegezegde financiering:

€1.500.000,-

De financiering is door 3 bedrijven en sponsors als ontwikkelingsgeld verworven om de techniek op dit hoge niveau te krijgen.

 

Overige relevante informatie:

Het team van dit bedrijf bestaat nu uit twee gedreven ondernemers met 20+ jaar ervaring en een team van seven mensen die aan de technologie werken (hardware en software). Dit team werkt al 3,5 jaar lang aan dit product en service en hebben al meer dan tien jaar ervaring hierin. Daarbij helpt een software gigant met de encrypted data.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code