Electrische aandrijflijn (hybride)

30 juli 2020

De onderneming houdt zich bezig met de ontwikkeling en verkoop van een retrofit elektrische aandrijflijn (hybride) voor grote bestelbussen tot een gewicht van 7.500 kg.

De huidige hybride aandrijflijnen voldoen niet aan de huidige en toekomstige eisen en d.m.v. dit product krijgen bedrijven in de aanbestedingsmarkt een sterkere positie krijgen om projecten binnen te halen. Klanten zijn bouwbedrijven, pakketbezorgers en leveranciers in sanitaire voorzieningen.

De onderneming bestaat sinds 31 december 2018 en bestaat totaal uit 8 ‘originals’ met daarin begrepen 4 co-founders met ervaring in de automotive.

Er is reeds een contract getekend met een toekomstige afnemer, welke in 2021 voor omzet zal zorgen. Klanten zijn met name grote fleetowners zoals PostNL en TNT.

De producten worden verkocht voor 15.000 EUR per stuk en de TAM is 1.000.000 in Europa.

De onderneming is op dit moment gefinancierd door informals, subsidies en een van de grootbanken heeft een financiering verstrekt.

Benodigd Kapitaal:

De totale financieringsbehoefte bedraagt 700.000 EUR, hiervan wordt 50% gefund door de RVO, hierom is het bedrijf op zoek naar 350.000 EUR.

Bedrijfsfase:

Seed

Investeringsbehoefte:

Er is een werkend prototype gereed, welke aangetoond heeft te werken. De benodigde investering zal worden gebruikt om het product verder uit te ontwikkelen en om een aantal afnemers te vinden.

De verwachting is dat na 12 maanden er een vervolgronde (Series A) komt, waarbij er reeds positieve gesprekken zijn met een investeringspartij voor een ronde van 5.000.000 EUR

Omzet (Historisch & Prognose):

Omzetprognose 2021: 1,5M
Omzetprognose 2022: 3,5M

Sector:

Mobility, Energy

Aantal founders:

4

Aantal werknemers:

5-25

Juridische structuur:

STAK met daaronder een BV

EBITDA (Historisch & Prognose):

De verwachting is dat de onderneming in 2022 break even draait.

Gewenst type investeerder:

Angel Investeerder, met kennis in de maak-industrie, proces optimalisatie en automotive industrie.

Volg ons

Recente plaatsingen

Investeren in Bedrijven in Alkmaar

Investeren in Bedrijven in Alkmaar

Investeren in Bedrijven in Alkmaar Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te verbinden met een organisatie die op zoek is naar de volgende stap binnen hun organisatie kunnen wij samen bedrijven laten groeien. Iedere match is...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Investeren in Bedrijven in Emmen

Investeren in Bedrijven in Emmen

Investeren in Bedrijven in Emmen Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works