Informatie over een geheimhoudingsverklaring (NDA)

23 maart 2023

In deze blog gaat VentureCapital.nl in op de geheimhoudingsverklaring (Engels: non disclosure agreement (NDA)), een onderwerp welke voor zowel ondernemers als investeerders van belang is.

Als ondernemer is het niet verplicht om een NDA te laten tekenen door een investeerder, maar het kan wel verstandig zijn om dit te doen als je vertrouwelijke informatie wilt delen met de investeerder tijdens het investeringsproces.

Een NDA is een juridisch document dat bepaalt dat een persoon of organisatie geen informatie mag delen die zij hebben ontvangen van een andere partij. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op patenten, codes, klanten, producten, prognoses of andere vertrouwelijke zaken.

Door een NDA te laten tekenen, kun je ervoor zorgen dat de investeerder geen gebruik maakt van de vertrouwelijke informatie die je met hen deelt, tenzij je hier toestemming voor geeft. Dit kan helpen om jouw bedrijfsbelangen te beschermen en te voorkomen dat vertrouwelijke informatie onbedoeld openbaar wordt gemaakt.

Houd er wel rekening mee dat investeerders vaak geen NDA’s willen tekenen, omdat zij hierdoor beperkt worden in hun beleggingsmogelijkheden. Als je een NDA wilt laten tekenen, is het verstandig om dit te bespreken met een advocaat om ervoor te zorgen dat het document juridisch waterdicht is. Zorg in ieder geval dat er een schadebeding is opgenomen in de NDA.

Het is belangrijk om te onthouden dat een NDA alleen geldig is als de persoon of organisatie die het tekent de informatie daadwerkelijk in vertrouwen heeft ontvangen. Als je informatie openbaar maakt, kan een NDA niet worden gebruikt om deze te beschermen.

Auteur: Stefan Bassant, Dean Schnek & Roy Calis – VentureCapital.nl

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code