Innovatief e-fatbike merk met kettingloze aandrijving

13 maart 2023

Dit is een ontwikkelaar en verkoper van de eerste riem aangedreven e-fatbike.

Met de riemaandrijving zorgen zij ervoor dat fietstochten soepeler verlopen en dat het onderhoud veel minder is dan bij ketting aangedreven e-fatbikes. Deze e-fatbike is de meest complete fatbike op de Nederlandse markt. Onderscheidend door de belt drive, standaard met gps, app connect, elektronisch slot en alarmfunctie. Deze ontwikkelaar wil de voorloper zijn op de e-fatbike markt door continue te blijven vernieuwen. De e-fatbike markt staat nog in de kinderschoenen en daarom zijn er al verschillende nieuwe modellen in productie. Deze modellen zijn uniek in en buiten Europa.

De fatbikes hebben alle aspecten van een high end e-bike en dit combineren zij met het comfort van een scooter. Door deze combinatie bieden zij nieuwe kansen voor de scooterbranche, bouwen aan een wereldwijd brand en maken impact met duurzame ontwikkelingen. Voor de inkoop van componenten werken zij nauw samen met leveranciers in Europa en Azië. De ondernemers kiezen er heel bewust voor om de e-fatbikes B2B te verkopen aan leasemaatschappijen, verhuurbedrijven, fietsen- en scooter dealers.

Met de gedeelde kennis en ervaring in e-commerce, brand building, social media en event management bouwt dit team aan een community based brand. Gemeenten stellen subsidies beschikbaar voor mensen die hun brommers inruilen voor een elektrische fiets en andere gemeenten overwegen een algeheel verbod op brommers. De kloof tussen reguliere e-bikes en scooters wordt door e-fatbikes opgevuld. Hierdoor wordt het aanschaffen van een e-fatbike steeds aantrekkelijker.

In januari 2023 is in Nederland de helmplicht ingegaan. Dit betekent dat in Nederland alle bestuurders van brommers verplicht een helm moeten dragen. Deze zelf ontwikkelde e-fatbike is de perfecte tegenhanger van een scooter, qua uiterlijk, maar ook qua rijgedrag. De e-fatbike kan maximaal 25 km/h en beschikt over een 250 watt motor, hierdoor valt de e-fatbike onder gewone e-bikes. Met dikke banden en robuuste frames zijn deze e-bikes een opvallende aanvulling op het e-bike landschap. De e-fatbikes zijn al te koop bij verschillende fietsen en scooter dealers verspreid door Nederland.

Business model:

Ontwerp, productie en (internationale) verkoop aan fietsen- en scooterzaken.

Type klant:

B2B

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Incubator-Accelerator, Strategische-Investeerder

USP’s:

  • Eerste fatbike met beltdrive;
  • Implementatie van de meest hoogwaardige onderdelen;
  • Onderscheidende, concurrerende en vernieuwende modellen;
  • Meest complete fatbikes in de markt met naast beltdrive standaard GPS, elektronisch slot en eigen app;
  • Sterke offline en online branding, events en samenwerkingen.

Benodigd kapitaal:

€250.000,-

Minimale ticketsize:

€125.000,-

Investeringsbehoefte:

  • Marketing;
  • Uitbreiding distributienetwerk;
  • Voorraad.

Sector:

Retail, Consumentengoederen, Mobiliteit, Leisure

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

2

Ervaring founder(s):

De eerste founder heeft ervaring in de e-commerce, branding en social mediamanagement. In zijn jaren als mede-eigenaar bij een marketingbureau heeft hij veel Nederlandse bedrijven geholpen aan online zichtbaarheid. Bedrijven waar hij mee heeft gewerkt zijn onder andere: Febo, Jimmy’s Popcorn, Mr. Sushi, Houthoff advocaten, Emerce en NAMAM. Daarnaast heeft hij een succesvolle webshop verkocht waarvan een deel in dit bedrijf geïnvesteerd kon worden.

De andere founder is naast eigenaar van dit bedrijf ook mede-eigenaar van een evenementenorganisatie en verhuurbedrijf. Zijn bedrijf beschikt over promotiemateriaal, promotieteams en alle mogelijke middelen om een merk offline sterk neer te zetten. Hij heeft kennis en ervaring in het managen van een bedrijf met personeel door zijn opleiding Human Resource Management en zijn werkervaring bij Dutch Flower Group.

De founders zijn twee broers met een gedeelde passie en één doel, het creëren van stoere fietsen als een schoon en duurzaam alternatief voor de scooter. Met hun bedrijf zijn ze producent en (online) verkoper van het type e-fatbike fietsen en de eerste met een kettingloze aandrijving. Ze verkopen aan zowel particulieren als ondernemingen.

Sinds de ingaande regelgeving omtrent het verbannen van vervuilende scooters uit steeds meer gemeenten, zetten zij flink in op duurzame e-mobility. Met hun gedeelde kennis en ervaring in e-commerce, brand building, social media en event management bouwen zij aan een community based brand.

Maandelijkse omzet:

€23.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€780.500,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€1.737.000,-

Maandelijkse kosten:

€16.750,-

Overige relevante informatie:

Naast het huidige model, welke beschikt over meerdere vernieuwende onderdelen op het gebied van e-fatbikes, zijn zij bezig met 3 vooruitstrevende modellen als opvolging. Alle e-fatbikes zijn te koppelen aan hun eigen app.

Het bedrijf is opgezet met het eigen vermogen van de bestuurders. Aangezien de bestuurders geloven in de kracht van hun product en de groeiende vraag naar e-mobility oplossingen hebben zij tezamen een bedrag van € 150.000.-  geïnvesteerd. Met de gedane investering is een krachtige start gerealiseerd. Het bedrijf opereert op dit moment geheel op eigen vermogen. Een externe investeerder zal de wensen om sneller te groeien kunnen bewerkstelligen.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

A modern thrift store concept

A modern thrift store concept

This company is going to be a sustainable and modern thrift store concept that offers high-quality secondhand goods...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code