Dé Innovatieve Social Media Reis App

26 mei 2021

Beschrijving onderneming:

Deze startup is dé innovatieve social media reis app waar je jouw trips en tips kan delen op een persoonlijke wereldmap met pins, photos en filmpjes. 

De app is “Designed by travelers for travelers”. Ze hebben maandenlang bestaande succesvolle sociale apps onderzocht. Ze combineerde de meest populaire en gewilde functies met deze nieuwe app om een betere versie voor reizigers te maken.

Deze app is dé nieuwe manier voor het promoten en boeken van reizen. 

Sinds 2020 heeft deze startup hun MVP. In 2021 zal de startup blijven leren en bouwen. De app is live en heeft nu 12.000 downloads. Het doel is 50.000 downloads te krijgen om zo genoeg input voor de ontwikkeling te ontvangen. De app is verwacht om, na dit jaar doorontwikkelen, compleet live gaan in 2022. 

Proof points:

Na 2 maanden 12K downloads (tijdens Covid). Door combinatie van advertenties, Facebook-groepen, Instagram- en app store-impressies;

– Samenwerking met het reis-mediabedrijf Social Trinity, met meer dan 60 miljoen volgers op Facebook, TikTok en Instagram;

– De officiële Instagram en Facebook pagina’s van de startup hebben 13.000 volgers.

 

Business Model:

B2C (Premium versie, Newsfeed advertenties, Hardcopy foto albums en kaarten, Non-personal data) en B2B (Business accounts, Affiliate marketing en Exclusieve advertenties)

 

Type klant:

B2B & B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Incubator/accelerator

Wat onderscheidt jouw onderneming van anderen in jouw sector (USP’s)?:

Deze startup focust zich eerst op het bouwen van een vertrouwelijke community van reizigers, een sociaal platform compleet gericht op reizen. Daarna ontwikkelen zij op een unieke manier de winstgevende functies. Reis gerelateerde bedrijven (zoals Blogger, reis influencers, hotels, BnB’s etc.) kunnen profielen aanmaken met een link naar hun product/website. Reizigers (of de bedrijven zelf) kunnen deze dan aanbevelen in de app in een post, een trip, een story e.t.c. door middel van een tag.

 

Benodigd Kapitaal:

€350.000,-

 

Investeringsbehoefte:

Hosting & maintenance 10%, R&D 10%, Marketing 20%, Advertising 25%, App development 25%, Overige kosten 10%.

 

Sector:

Travel; Leisure

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

1

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

0

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

0

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€204.000,-

Omzet (Prognose) maand 24 – 36:

€1.500.000,-. Deze startup focust zich in het begin op het bouwen van een gratis community. Om deze reden is er vanaf maand 24 pas een forse groei te zien in de omzet.

Huidige maandelijkse kosten:

€6.500,-

Reeds toegezegde financiering:

Er is eerder €230.000,- geïnvesteerd door de founding investor.

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest