Innovatieve vortex engine

13 februari 2023

Benodigd kapitaal

€250.000,-

Maandelijkse omzet

€0,-

Minimale ticketsize

Sector(en)

Energy, Deep Tech

Fase

Pre-Seed

Dit bedrijf heeft een Vortex motor ontwikkeld.

Een stichting heeft het bedrijf 2 jaar geleden opgericht en heeft geen financiële verplichtingen. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk van engineers en bedrijven die beschikken over specialismen op verschillende terreinen.

De Vortex motor werkt door samengeperst gas (600 bar) in de bovenste kamer dat een permanente druk uitoefent op een massa olie in de middelste kamer. Een klein deel van de roterende olie in de middelste kamer wordt omgeleid naar de onderste kamer waardoor het fluïdum 4 keer versnelt en een kinetische kracht op het mechanisme in de onderste kamer uitoefent.

Dit bedrijf wil een netwerk Vortex-stroom-generatoren creëren in container concept. De energiecontainers zullen decentraal kunnen worden aangesloten op het huidige netwerk op plekken waar stroom nodig is. Dit bedrijf zal de Vortex motor voor de energiecontainer ontwikkelen met een diameter van 120 cm en een capaciteit van 15.000 kWh = 15 MW, wat gelijk is aan 3 grote windmolens van 6/7 MW. De Vortex-generator levert 42/7 100% vermogen het hele jaar rond.

Invest in Vortex motor

Business model:

De Vortex motor moet nog volledig ontwikkeld worden. Zodra deze helemaal is ontwikkeld kan deze worden afgenomen door distributeurs van stroom, netbeheerders en energie leveranciers.

USP’s:

  • De Vortex engine is een onbekend IN-direct gesloten vermogen leverend systeem.
  • De Vortex engine gebruikt de expansiekracht van gecomprimeerd gas en olie in een gesloten behuizing om IN-direct vermogen te leveren.
  • De Vortex engine is een gesloten systeem waarin de eigenschappen van gas worden gecombineerd met de eigenschap van vloeistof en centrifugaal kracht en nog enkele natuurwetten in één behuizing.
  • De Vortex engine behoudt zijn energie en genereert permanent IN-direct kinetisch kracht met de olie.
  • De Vortex engine is een nieuwe toepassing van bestaande kennis, niet een nieuwe kennis-innovatie.
  • Het overtollige vermogen wordt via de uitgaande as afgescheiden van de energie en olie die opgesloten zitten in de Vortex engine.
  • De Vortex engine is geen perpetuum mobilé omdat het permanent ingesloten/geïsoleerd expansie energie aan boord heeft, “wet behoud energie”. Wat onder een perpetuum mobilé wordt verstaan heeft geen energie aan boord.

Investeringsbehoefte:

De engineering voor de prototype is afgerond. Nu kan deze gebouwd worden, daar is geld voor nodig. Dit bedrijf biedt in een joint venture positie aan die wanneer de engineering van de netwerk-vortexgenerator is afgerond in 2025 een veelvoud waard zullen zijn. Het gaat eerst om een klein model te bouwen om te testen uit te voeren dat neemt enkele maanden in beslag.

Ervaring founder(s):

De ondernemer heeft een brede praktische landbouw techniek achtergrond van waaruit de Vortex engine ontstaan is. De gebruikte technieken in de landbouw zijn veelzijdig. De natuurkundige technische componenten in de Vortex engine komen allemaal in een of andere vorm voor in technieken die in de landbouw gebruikt worden.

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andereVolg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B

Sector(en):

Energy, Deep Tech

Bedrijfsfase:

Pre-Seed

Aantal huidige werknemers:

0

Aantal founders:

1

Gewenst type investeerder(s):

Strategische Investeerder, Angels investeerders, Venture capital

Benodigd kapitaal:

€250.000,-

Reeds toegezegde financiering:

Minimale ticketsize:

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€0,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€500.000.000,-

Maandelijkse kosten:

€0,-

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code