Innovatieve waterstof en compressielucht technologie

5 november 2021

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

 Beschrijving onderneming:

Door middel van technologische innovaties wil deze startup de decentralisering van energiebehoefte realiseren voor huishoudens. De startup ontwerpt en produceert machines en apparaten die energie kunnen opwekken, opslaan en kunnen gebruiken. Hierbij maken zij gebruik van waterstof en compressielucht technologie. Zo kunnen zij (voor in de toekomst) huishoudens geheel voorzien van hun eigen energie behoeft zonder hulp van derden.

De focus ligt nu vooral op scootmobielen en auto’s om dat deze thuis opgeladen kunnen worden en dit een druk op het energie netwerk legt. De startup zal uiteindelijk uiteenlopende producten gaan aanbieden in een abbonementsvorm waarbij de consument zelf kan bepalen in hoever en hoe ze hun energie behoefte willen decentraliseren. 

Door middel van compressie technologie kan er thuis energie opgeslagen worden in speciale tanks (onder 1000 bar druk). Met de druk van deze speciale tanks kan een huishouden van stroom worden voorzien (en bijvoorbeeld een auto van energie worden voorzien). Deze speciale tanks worden ontwikkeld van oude afgedankte motoren van een auto fabrikant waar de startup mee samenwerkt.

De startup werk vanuit een stichting waar ze met meerdere samenwerking verschillende concepten uitwerken en testen om het decentraliseren van de energiebehoefte realiseren. De startup neemt bij het uitwerken van de concepten rekening met het klimaat, duurzaamheid, veiligheid, comfort en kwaliteit, maar ook betaalbaarheid is een belangrijk uitgangspunt. 

 

Voor sommige concepten die het decentraliseren van energie behoefte realiseren kan de startup na de testfase een patent aanvragen. Dit gaat dan bijvoorbeeld over een windwokkel met een innovatieve generator of een electrolyser. Zo kan de startup de eigen bedachte technieken te beschermen kunnen ze een voorsprong nemen op hun concurrenten. 

 

 

Business Model:

Een abonnement model.

Bij het abonnement wordt er apparatuur thuis afgesloten en onderhouden.

 

Type klant:

B2B & B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Venture Capitalist

 

USP’s:

Gepatenteerde technologie geeft deze onderneming een voorsprong op de rest in deze markt. Daarbij worden hun producten nog niet op de markt aangeboden.
 

Benodigd Kapitaal:

€350.000,- (Totale ronde is €400.000,- waarvan €50.000 euro toegezegd door het grootste autodemontage, revisie en modificatie bedrijf in Europa)
 

Investeringsbehoefte:

– Patent/octrooi €35.000,-

– Mallen €65.000,-

– Bedrijfsruimte/apparatuur €100.000,-

– Aanschaf voorraad/productie middelen €40.000,-

– Marketing €25.000,-

– Personeel €85.000,-

 

Sector:

Mobility; Energy; Bouw & Installatie; Impact

 

Bedrijfsfase:

Seed

 

Aantal founders:

2

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Ervaring:

Beide founders zijn technisch onderlegd. De ene founder is een mechanical engineer en heeft diverse horeca ondernemingen gehad. De andere founder heeft 3 jaar voor Hoogovens gewerkt en 10 jaar in de revalidatiebranche.
 

Maandelijkse omzet (huidig):

€0,-
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€500.000,-
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€1.500.00,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€2.000,-

 

Reeds toegezegde financiering in deze ronde:

€0,-
 

Overige relevante informatie:

Er is tot nu toe door de ondernemers €80.000,- geïnvesteerd in het bedrijf voor het ontwikkelen van de producten en concepten, daarbij werken ze samen met het grootste autorevisie bedrijf van Europa. Hiervan kunnen veel materialen circulair gebruikt worden.


Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code