Investeer in digitale gezondheidsoplossingen

8 maart 2023

Benodigd kapitaal

€500.000,-

Maandelijkse omzet

€74.000,-

Minimale ticketsize

€50.000,-

Sector(en)

B2B-Software, B2C-Software, Health

De basis van dit eHealth bedrijf is een open en leveranciersonafhankelijk digitaal gezondheidsplatform waarmee verschillende concepten als spin-off bedrijven zijn gelanceerd. Dit platform is operationeel. Kenmerken van het eHealth platform:

  • Volledig gestandaardiseerd en benaderbaar via API’s;
  • Te verkopen als white label model;
  • Beschikbaar in een microservice architectuur, dus schaalbaar;
  • ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

Dit eHealth platform dient als “lego-plaat” voor de andere concepten:

  1. Een gecertificeerd Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) in Nederland. Binnen deze omgeving registreert de eindgebruiker of patiënt persoonlijke klinische gegevens en workflows of één of meer gezondheidsplannen. De eindgebruiker beslist met wie hij deze informatie deelt. Dit platform (web en app) is operationeel en kan medische data uit alle zorginstellingen in Nederland halen.
  2. Een AI bedrijf waarbij we spraak naar tekst naar medisch jargon naar medische rapportage met grote trefzekerheid kunnen doen. Dit concept gooit hoge ogen en zijn we op dit moment als MVP aan het neerzetten. Deze tool bespaart de arts gemiddeld twee uur “boekhouding” per dag. Bij dit concept zijn we op zoek naar een directie.
  3. Een Diabetes app waarmee we door middel van Leefstijl aanpassing zo goed als iedere Diabetes type II patiënt van medicatie af kunnen helpen. Bij dit concept zijn we op dit moment druk op zoek naar een nieuwe directeur en een marketeer. Het product is in zijn geheel uitgewerkt en de apps werken.
  4. Een subsidiebedrijf dat met name voor onze eigen ideeën subsidie aanvraagt en verkrijgt. Onlangs zijn we begonnen om een partners geld aan deze dienst te vragen en dat slaat goed aan vanwege onze hoge slagingskans. Op dit moment hebben we voor 2,8 miljoen Euro aan projecten in portefeuille.

Op het moment zoeken we investeerders die in overkoepelende juridische entiteit komen en vanuit daar spin-off bedrijven gelanceerd kunnen worden. Iedere spin-off gaat door een stappenplan waarbij we startkapitaal willen garanderen. Eerste via subsidies en daarbovenop investeringen. In eerste instantie willen we € 500.000,- aan groeikapitaal ophalen. Daarna is het de bedoeling om met spin-off bedrijven verder te blijven gaan. Op termijn kunnen spin-off bedrijven worden verkocht.

Business model:

Bij alle initiatieven ontbreekt het aan een behoorlijke business case en de daarbij gehorende marketing en sales. Het idee is in ieder geval om het basisplatform in licentie neer te zetten voor eigen ondernemingen of opdrachtgevers.

USP’s:

Sinds de oprichting in 2017 is het bedrijf snel gegroeid door met name innovatie projecten. Het huidige gezondheidsplatform kan gebruikt worden om met ziekenhuizen en zorginstellingen te communiceren, maar ook om specifieke apps te bouwen. Met de gelden uit de innovatie trajecten van in het totaal € 2,8 miljoen zijn we in staat om verschillende spin- off bedrijven te creëren op basis van deze software.

De partners die we binnen de lopende projecten hebben zijn van onschatbare waarde. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om Philips, Siemens, KPN, Ortech, Microsoft en daarnaast vele onderzoeksinstellingen.

Investeringsbehoefte:

100% van het benodigd kapitaal zal gebruikt worden voor opschaling en customer creation (marketing en sales).

Ervaring founder(s):

Één ondernemer heeft een zeer ruime track-record van ruim 25 jaar in de zorg en subsidies. Tevens is hij ehealth expert op het gebied van veiligheid en standaardisatie.

De andere ondernemer is een zeer ervaring financiële man die inzicht in de cijfers verschaft en de businessmodellen maakt. We missen hier nog marketing en sales.

Overige relevante informatie:

Op dit moment is er te weinig commerciële omzet binnen en zitten we met name in onderzoekstrajecten waar spin-off bedrijven uit voort komen. Belangrijk is dat er aan marketing en sales kant een toevoeging komt.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B en B2C

Sector(en):

B2B-Software, B2C-Software, Health

Bedrijfsfase:

Series-A

Aantal huidige werknemers:

12

Aantal founders:

3

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Incubator/Accelerator, Strategische Investeerder

Benodigd kapitaal:

€500.000,-

Reeds toegezegde financiering:

Minimale ticketsize:

€50.000,-

Maandelijkse omzet:

€74.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€85.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€125.000,-

Maandelijkse kosten:

€73.000,-

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code